Pressupost Participatiu 2017


Actuacions fetes

1. Convertim el parc del Castell en el pulmó verd del centre de Manresa 

El projecte d'il·luminació es va redactar conjuntament amb el projecte guanyador de l'edició 2018 "Convertim el Parc del Castell en el pulmó verd del centre de Manresa. Segona Fase". La proposta ha consistit en il·luminar tot el circuit que va des de l’entrada del carrer Circumval·lació fins a dalt del Parc de Puigterrà.  Amb la finalitat de tenir una il·luminació adaptada a les diferents característiques dels espais del recorregut, la instal·lació s'ha fet de forma diferenciada de tal manera que en els espis lineals del recorregut s'han col·locat balises, mentre que en els espais més amplis s'hi han col·locat columnes. En total s'han instal·lat 33 punts de llum (13 columnes i 20 balises) amb una potència total de 1.060W.

2. Recuperem el xalet de Casa Caritat

Les actuacions s'han centrat en el porxo exterior i en la rehabilitació de la sala gran. Pel que fa al porxo s'ha muntat l'estructura de fusta i la setmana del 15 d'abril de 2019 és previst que es completi la impermeabilització i la coberta del porxo. Pel que fa a la rehabilitació de la sala gran, s'ha realitzat el projecte de reforma i a principis de març de 2020 és previst que s'adjudiquin les obres de la sala gran.

3. Recuperació de la llera del Riu Cardener

S'ha desbrossat tot l'espai que va de la Carpa del Riu fins a la Plaça del Mil·lenari, també s'hi han plantat més arbres i s'han habilitat dues entrades per accedir a la zona de la llera del riu.

4. Millora de l'accés del passeig Pere III al c/ Circumval·lació

Després dels estudis previs s'acorda, conjuntament amb l'entitat proposant, la ubicació de l'ascensor al costat de l'actual parada d'autobusos de la plaça Espanya. L'execució del projecte permetrà salvar el desnivell actual, d'uns sis metres, entre el passeig Pere III i el carrer Circumval·lació, i millorar la mobilitat de les persones que es mouen a peu entre aquests dos punts, augmentant l'accessibilitat i la connectivitat cap al parc de Puigterrà o el Casal de la Gent Gran.

El projecte complet inclou la construcció de l'ascensor, l'eixamplament de les voreres a la sortida i arribada de l'ascensor i la redefinició dels passos de vianants amb l'objectiu de fer més directe l'itinerari dels vianants entre la plaça d'Espanya, la parada de busos i el parc de Puigterrà.

El 22 de juny es van iniciar les obres i la setmana del 7 de setembre de 2020 va quedar instal·lada l'estructura de l'ascensor, amb la qual cosa el seu esquelet ha quedat ja ben definit. 

És previst que els treballs de construcció finalitzin aquest novembre i que l'ascensor pugui entrar en funcionament durant les següents setmanes, un cop l'aparell s'hagi instal·lat i hagi passat tots els controls pertinents.