TRIA LA NOVA IMATGE DEL CAFÈ MANRESA . Maig 2021

El comerç just és una eina de canvi social a partir del poder que tenim com a consumidors i consumidores. Si vols apostar per la justícia i per la cura de les persones i del planeta, el que poses al cistell de la compra pot marcar la diferència

El comerç just forma part de l’economia social: gaudeix dels productes de proximitat, del petit comerç, de l’economia verda… però aquells productes que no es produeixen a casa nostra també han d’ estar nets d’ injustícia. A més,  garanteix: sou digne dels productors i productores, equitat de gènere, cooperativisme, prevenció de l’ explotació infantil i protecció del medi ambient.

Des de l’any 2008, Manresa participa a la Xarxa Cafè Ciutat per impulsar el comerç just.

El projecte torna renovat i endega un procés participatiu per tal que el comerç just entri a les llars de Manresa i la ciutadania opti a triar quina imatge és més motivadora

Per aquest motiu es proposa que les persones participants escullin entre dues imatges que representen el comerç just. Aquesta votació es porta a terme a 7 municipis que participen al projecte. Se sumaran les votacions de tots els municipis i la imatge escollida passarà a ser el disseny del paquet del Cafè Manresa.

Els Objectius de la campanya:

  • Enfortir el coneixement que tenen els manresans i manresanes sobre comerç just
  • Donar a conèixer la Xarxa Cafè Ciutat
  • Promocionar el Cafè Manresa
  • Difondre el consum conscient

Resultats del procés de participació

A Manresa s’han reunit 226 vots, 170 dels quals van optar per l’opció B.

Els vots es van recollir a través de la plataforma de participació de l’Ajuntament de Manresa, Decidim Manresa, i també en actes de sensibilització i amb el suport de voluntariat del projecte ‘Entre Tothom’. El resultat de la votació a Manresa ha coincidit amb l’opció escollida per la resta de municipis que pertanyen a la Xarxa Cafè Ciutat.

La imatge escollida explica una història, fent un recorregut del procés del cafè des de la collita fins a la tassa. Utilitzant la il·lustració per fer un disseny més humà i amb personalitat, destaca el treball digne i les relacions horitzontals entre les persones. El comerç just segueix principis que garanteixen la dignitat en el treball, i també el respecte mediambiental, l’equitat de gènere i la democràcia en la presa de decisions. 

Notícia: Manresa estrena la nova imatge del cafè de comerç just ‘Cafè Manresa’