Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa presenta el nou enllumenat del parc de Puigterrà que fa realitat una reivindicació històrica

22/06/2020

La proposta ha consistit a il·luminar tot el circuit perimetral que va des de l’entrada del carrer Circumval·lació fins a dalt del parc. Es tracta de l'execució dels projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius dels anys  2017 i 2018.

 

 

El  Parc de Puigterrà, la gran àrea verda del centre de la ciutat de Manresa, ha presentat aquest vespre els treballs d’instal·lació del nou enllumenat. Es dona compliment així a una petició històrica dels veïns i veïnes d’aquest entorn i entitats de la ciutat i executa els projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius dels anys 2017 i 2018 amb el nom “Convertim el Parc del Castell en el pulmó verd del centre de Manresa”.

 

L’acte d’estrena ha comptat amb la participació de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Josep Gili;  la regidora de Recursos Humans i Govern Obert, Montserrat Clotet; i representants i veïns i veïnes de l’AV Passeig i Rodalies i Vic-Remei.

 

En l’acte d’estrena, aquest vespre, s’ha recordat que el projecte s’ha fet realitat gràcies a la reivindicació veïnal. L’alcalde, Valentí Junyent, ha manifestat que en un moment com l’actual, en què la crisi provocada per la Covid-19 ha fet que “redescobrim la importància dels indrets que tenim a casa”, és especialment significatiu poder estrenar una millora important com aquesta, en un espai tan cèntric i a cavall de dos barris, Vic-Remei i Passeig i Rodalies.


El projecte

 

El nou enllumenat està instal·lat al recorregut que, des del carrer Circumval·lació, dona la volta completa al turó. L’actuació s’ha plantejat amb la finalitat de potenciar la utilització d’aquest espai públic que, malgrat la seva centralitat, és força desconegut i infrautilitzat per la ciutadania sobretot a conseqüència de la seva situació en un turó, la qual cosa en dificulta el seu accés.

 

El parc de Puigterrà es caracteritza per situar-se en un turó amb dos accessos principals: des de la carretera de Vic –situada a la cota 250-- i des del carrer Circumval·lació –situat a la cota 242. A la plataforma superior del parc –que es desenvolupa a la cota 281-- s’hi localitza l’espai principal d’aquest parc públic, mentre que els accessos es desenvolupen amb rampes i rampes esglaonades per les vessants del turó, atès l’acusat desnivell que cal superar.

 

L’espai on s’ha instal·lat el nou enllumenat correspon a un d’aquests recorreguts d’accés a la plataforma superior, en concret el que va des de la finalització de les escales principals d’accés des del carrer Circumval·lació fins a l’esplanada superior del parc passant pel final de la Pujada del Castell, que correspon a l’accés al parc des de la carretera de Vic. L’espai objecte de la intervenció es caracteritza per la presència d’un arbrat intens a l’entorn del qual discorre el recorregut que es preveu il·luminar, que consta d’una llargària de 544 metres.


S’hi han instal·lat 33 punts de llum

 

Amb la finalitat d’assolir una il·luminació adaptada a les diferents característiques dels espais del recorregut, la instal·lació s’ha fet de forma diferenciada de tal manera que en els espais lineals del recorregut s’han col·locat balises, amb una llum rasant que condueix i facilita els desplaçaments, mentre que en els espais més amplis, canvis de direcció i també en punts intermitjos s’hi ha col·locat columnes, amb l’objectiu d’aconseguir una llum diferenciada i més intensa que singularitzi aquests espais singulars. En total s’han instal·lat 33 punts de llum (13 columnes i 20 balises) amb una potència total de 1.060 W.

 

Els llums són de sistema led però faran llum de color àmbar, com els llums de sodi, el més adequat ambientalment per a aquest espai i amb l’objectiu d’evitar també la contaminació lumínica. La seva apagada/encesa es pot controlar punt per punt amb l'objectiu de poder compatibilitzar la il·luminació amb l'activitat de l'Agrupació Astronòmica.

El pressupost de l’actuació ha estat de 100.000 euros.

 

 

 

 

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat