Modificació de dades

La inscripció en el Registre Municipal d'Entitats obliga les entitats registrades a notificar la variació de dades registrals quan es produeixin i, en tot cas, caldrà comunicar abans del 31 de desembre de cada any les dades de contacte de l'entitat així com la composició de la junta directiva. 

Les entitats i associacions cal que comuniquin obligatòriament al Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes (RMEC) les modificacions relatives a:

Canvi de nom:

Per procedir a la modificació del nom de l’entitat, s’ha d’aprovar en assemblea general amb una majoria qualificada, la mateixa que es determini per a la modificació dels estatuts.

Una vegada aprovada la nova denominació és necessari presentar: 

  • Inscripció de la modificació al Registre d'Associacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques. 
  • Còpia dels estatuts amb la nova denominació de l'entitat al RMEC

Canvi de domicili:

El domicili de l’entitat sol coincidir amb el lloc on l’entitat té la seu social o desenvolupa la seva activitat. Sovint en el moment de la constitució de l’entitat encara no s’ha determinat el lloc físic on aquesta s’establirà així que tan aviat com hi hagi un domicili definitiu de l’entitat o un canvi de seu de l'entitat és convenient procedir al canvi en els estatuts i la seva inscripció al Registre d’associacions.

El canvi de domicili es pot aprovar tant per acord de junta directiva com per acord d’assemblea, en funció del que recullin els estatuts de l’associació.

Una vegada aprovatel canvi de domicili és necessari presentar:

  • La modificació al Registre d'Associacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques. 
  • Còpia del certificat amb la nova adreça de l'entitat al RMEC

Modificació dels estatuts:

Totes les modificacions d’estatuts s’han d’aprovar en assemblea general per la majoria determinada als mateixos, la qual sempre és qualificada, és a dir, que no n’hi ha prou amb majoria simple.

Una vegada aprovat el canvi és necessari presentar:

Canvi de la Junta directiva:

La Junta directiva, com a òrgan col·legiat, sempre ha d’estar format per un mínim de tres persones amb dos càrrecs obligatoris, que són la presidència i la secretaria.

La seva composició i durada ha d’estar determinada en els estatuts de l’entitat i, una vegada fineix la vigència del mandat, s’ha de procedir a la renovació de les persones membres de junta directiva.

La nova junta s’ha d’escollir en assemblea general. Una vegada aprovada la nova junta és necessari presentar:

  •  Certificat de renovació parcial per als casos en què el mandat és vigent i es produeixen canvis en alguns dels càrrecs de la junta directivaal Registre d'Associacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques.
  •  Certificat de renovació total que s’utilitza quan ha finalitzat el mandat la vigència del mandat de tots els càrrecs, encara que es tornin a reelegiral Registre d'Associacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques.
  • Còpia d’aquests certificats al RMEC

Dissolució de l'entitat:

Heu d'acompanyar-ho amb el comprovant de:

  • Certificat de l'acord de dissolució de l'entitat. 
  • Comunicar la baixa de l'entitat al RMEC a través d'aquest tràmit.(