-
Inici -
Serveis - Atenció a la ciutadania
- Acollida i Nova Ciutadania
- Barris i Acció Comunitària
- Comerç, fires i mercats
- Cooperació i Solidaritat
- Cultura
- Comunicació
- Empresa i emprenedoria
- Ensenyament
- Esports
- Feminismes
- Gestió documental i arxiu
- Gestió tributària i recaptació
- Habitatge
- Infància
- Joventut
- LGTBI
- Llengua
- Medi Ambient
- Mobilitat
- Participació ciutadana
- Residus i Neteja
- Persones grans
- Policia local, protecció civil i emergències
- Població
- Projectes urbans
- Sanitat
- Serveis funeraris
- Serveis Socials
- Tresoreria - pagaments
- Treball i ocupació
- Coneixement
- Urbanisme
- Via pública
- Adreces i telèfons municipals
-
Sanitat - Actes del Consell Municipal de Drogodependències i altres Addiccions
- Actes del Consell Municipal de Salut
- Alimentació saludable
- Altres animals / plagues
- Animals de companyia
- Educació sanitària
- Enquesta de percepció de salut
- Farmàcies d'urgència
- Manresa càrdioprotegida
- Pla municipal de salut
- Prevenció d'addiccions
- Segell de Qualitat Sanitària
- Seguretat i higiene alimentària
- Subvencions de Salut Pública
- Tatuatge, pírcing i micropigmentació
-
Seguretat i higiene alimentària - Manipuladors aliments
- Declaració responsable en matèria de seguretat alimentària (Sol·licitud d'Inscripció al cens municipal d'establiments minoristes d'alimentació de Manresa)
- Plans autocontrols
- Sectors alimentaris
- Normativa general
- Inspeccions establiments minoristes alimentació
- Campanya seguretat alimentària "Manresa et cuida"
-
Sectors alimentaris
Carns i derivats
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries de les cansaladeries
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries de les carnisseries
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries de les xarcuteries
- Recomanacions de les pràctiques higièniques per embotits fermentats tardicionals.
A continuació us adjuntem les normatives i condicions tecnico-sanitàries que afecten els establiments minoristes de carn fresca i derivats.
Aquets establiments es classifiquen, en funció de les operacions que realitzen en les carns a comercialitzar, en:
Carnisseria: tenen aquesta consideració els establiments dedicats a la manipulació, preparació i presentació, i en el seu cas, l'emmagatzematge de carns i despulles fresques ( refrigerades i congelades), amb i sense ós, en les seves diferents modalitats ( filetejat, trossejat, picat, maxat i altres anàlogues, segons es tracti ) així com, però sense elaboració pròpia, de preparats de carn, productes carnis ( sensers, partits o en llenques ) i altres productes d'origen animal, per la seva venda al consumidor en les dependències pròpies destinades a aquest fi.
Carnisseria-cansaladeria : són els establiments dedicats a l'activitat de carnisseria amb elaboració en un obrador annex, o separat de les dependències de venda, però tancat al públic de preparats de carn ( frescs, crus-adobats, etc...), embotits de sang entre els que es consideren les "morcillas" i la botifarra negra o d'aquells tradicionals que les autoritats competents poden determinar i autoritzar. Inclou també l'activitat d'assaonar la cansalada. tots els productes elaborats només podran ser comercialitzats en les seves pròpies instal·lacions de venda al públic i en les seves sucursals.
Carnisseria-Xarcuteria : establiments dedicats a l'activitat de carnisseria, amb elaboració en un obrador annex, o separat de les dependències de venda, però tancat al públic, de productes carnis, altres productes d'origen animal, plats cuinats carnis, a més dels productes de la carnisseria com preparats de carn ( frescs, crus-adobats, etc...) i embotits de sang entre els que es consideren les "morcillas" i la botifarra negra o d'aquells tradicionals que les autoritats competents poden determinar i autoritzar. Inclou també l'activitat d'assaonar la cansalada.