Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Serveis Socials

Els Serveis socials municipals són el primer nivell del sistema públic de serveis socials i els més pròxims a les persones i famílies. L’atenció es presta mitjançant equips de professionals (educadors/res socials, treballadors/res socials, informadors/res socials). Aquests equips bàsics ofereixen informació, orientació, assessorament, valoració i intervenció social, i derivació a altres serveis socials especialitzats (d’infància, gent gran, discapacitats) quan es consideri necessari. També participen en xarxes ciutadanes que tenen l’objectiu de millorar el benestar col·lectiu i prevenir situacions d’exclusió social.

La ciutat està distribuïda en 4 zones. A cada zona hi ha un centre de serveis socials o equip bàsic de serveis socials. En aquests centres es porta a terme el servei de tractament social què ofereix estudi i diagnòstic de cada situació, entrevistes de suport seguiment personal i familiar, intervencions personalitzades ajustades a cada situació, recerca de recursos, coordinació amb els altres sistemes de benestar. Derivació a serveis socials especialitzats. Tramitacions de sol·licituds de serveis i prestacions pròpies de l’Ajuntament  o d’ altres institucions, elaborant, quan s’escau informes socials.

Els serveis socials bàsics municipals inclouen: els equips bàsics d’atenció social,  els serveis d’atenció domiciliària, serveis residencials d’estada limitada, centres oberts, menjador social,  i altres serveis i projectes complementaris com el programa d’ajudes econòmiques.

Accés

L’accés als serveis socials bàsics es realitza a través del servei d’acollida o de primeres  visites. 

Aquest servei proporciona el primer contacte de la ciutadania amb els Serveis Socials Bàsics i valorar de forma individual la situació personal i/o familiar, per tal de donar una resposta personalitzada a la necessitat plantejada. Ofereix atenció personalitzada, si és necessari, en el propi domicili, informació sobre els recursos dels sistemes públics de protecció social, així com altres prestacions i serveis que es puguin requerir.Cal trucar per demanar hora. És un servei gratuït.


  • Adreça: C/ Sant Francesc, 6-16
  • Telèfon: 938 782484
  • Correu electrònic: serveissocials@ajmanresa.cat
  • Horari:
    De dilluns a dijous de 9 a 19 h i divendres de 9 a 14 h.

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat