-
Inici -
Serveis - Atenció a la ciutadania
- Acollida i Nova Ciutadania
- Barris i Acció Comunitària
- Comerç, fires i mercats
- Cooperació i Solidaritat
- Cultura
- Comunicació
- Empresa i emprenedoria
- Ensenyament
- Esports
- Feminismes
- Gestió documental i arxiu
- Gestió tributària i recaptació
- Habitatge
- Infància
- Joventut
- LGTBI
- Llengua
- Medi Ambient
- Mobilitat
- Participació ciutadana
- Residus i Neteja
- Persones grans
- Policia local, protecció civil i emergències
- Població
- Projectes urbans
- Sanitat
- Serveis funeraris
- Serveis Socials
- Tresoreria - pagaments
- Treball i ocupació
- Coneixement
- Urbanisme
- Via pública
- Adreces i telèfons municipals
-
Sanitat - Actes del Consell Municipal de Drogodependències i altres Addiccions
- Actes del Consell Municipal de Salut
- Alimentació saludable
- Altres animals / plagues
- Animals de companyia
- Educació sanitària
- Enquesta de percepció de salut
- Farmàcies d'urgència
- Manresa càrdioprotegida
- Pla municipal de salut
- Prevenció d'addiccions
- Segell de Qualitat Sanitària
- Seguretat i higiene alimentària
- Subvencions de Salut Pública
- Tatuatge, pírcing i micropigmentació
-
Seguretat i higiene alimentària - Manipuladors aliments
- Declaració responsable en matèria de seguretat alimentària (Sol·licitud d'Inscripció al cens municipal d'establiments minoristes d'alimentació de Manresa)
- Plans autocontrols
- Sectors alimentaris
- Normativa general
- Inspeccions establiments minoristes alimentació
- Campanya seguretat alimentària "Manresa et cuida"
Manipuladors aliments
- Deu preguntes freqüents sobre els manipuladors d'aliments.
- Llistat d'entitats que realitzen formació sobre manipuladors d'aliments.( llistat orientatiu, no complert, només pretén facilitar la recerca de centres de formació)
- Pràctiques higièniques bàsiques per a manipuladors d'aliments.
- Quadre bàsic de pràctiques higièniques per a manipuladors d'aliments.
- Regles OMS per a manipuladors d'aliments.
Definició :Tota persona que per la seva activitat laboral, tingui contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, manipulació, venda, subministrament i servei de productes alimentaris.
Normativa sanitària:
• Reglament (CE) núm. 852/2004 del Parlament Europeu i del Consell de 29 d’abril de 2004, relatiu a la higiene dels productes alimentaris (DOCE L 139, 30-04-2004 i correcció d’errades DOCE L 226, 25-06-2004)
• Decret 208/2001, de 24 de juliol, pel qual s’especifiquen les condicions per a l’exercici d’activitats de formació de manipuladors d’aliments que es desenvolupen a Catalunya per part d’entitats autoritzades (DOGC núm. 3443 de 01/08/2001).
Formació dels manipuladors (Regl.852/2004, Annex II, cap. XII) :Els operadors d'empresa alimentària han de garantir:
1. La supervisió i la instrucció o formació dels manipuladors de productes alimentaris en qüestions d'higiene alimentària, d'acord amb la seva activitat laboral.
2. Que els que tinguin al seu càrrec el desenvolupament i manteniment del sistema d’autocontrol o l'aplicació de les guies pertinents, hagin rebut una formació adequada pel que fa a l'aplicació dels principis de l’APPCC, esmentat en l'apartat 1 de l'article 5 del Regl. 852/2004.
3. El compliment de tots els requisits de la legislació nacional relativa als programes de formació per als treballadors de determinats sectors alimentaris.
En els documents adjunts podeu trobar d’altres informacions relacionades amb els manipuladors d’aliments que creiem poden ser del vostre interès.