Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

LGTBI

Si mirem enrere i observem el pas del temps, podrem ser conscients que al llarg de la nostra història les persones que han sortit de la “norma” social i culturalment  establerta, han estat, en molts casos, assenyalades i estigmatitzades. Aquesta estigmatització no ha deixat de banda aquelles persones que no s’han definit ni sentit “còmodes” dins de l’expressió, identitat de gènere i orientació sexual normatives. Aquest fet ha comportat que moltes d’elles hagin patit incomprensió i discriminació per aquest motiu. 

Davant d’aquesta situació, la lluita organitzada i històrica que han portat a terme els col·lectius de lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexuals i més, ha aconseguit que es fes un pas de gegant en la lluita contra la discriminació, sobretot  a nivell legal. Tot i que encara són moltes les tasques a fer per tal d’erradicar l’LGTBIfòbia i  garantir els drets de les persones LGTBI+, la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia,  aprovada pel Parlament de Catalunya, ha emplaçat i aportat noves eines per tal que, des de les administracions publiques, es pugui vetllar per garantir i preservar els seus drets. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Manresa s’aposta per la creació d’aquest nou departament (LGTBI), emmarcat dins de la Regidoria  de Dona i Igualtat. Des d’aquesta nova àrea es fa una aposta clara per treballar per  garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, construint una Manresa més justa, diversa i respectuosa.  

 

 

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat