Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Consell municipal d'interculturalitat i migracions

Documents

Aquest consell municipal te com antecedent la Taula de la Immigració (2001) on es va començar la tasca de reunir  representants i membres d'aquells serveis i entitats que treballaven amb diversos aspectes de les migracions, així com representants dels col·lectius nouvinguts.  A finals de l'any 2004 ( 20/12/2004) el Ple municipal aprova la creació del Consell Municipal.

El Consell pretén ser un orgue de participació ciutadana, difusió de la tasca de govern, posada en comú i anàlisi de la realitat i del treball portat  a terme per part dels diferents agents convidats, afavoridor del treball en xarxa,  així com consultiu sobre l'obra de govern de la ciutat. En l'actualitat el conformen a banda del president i el secretari, representants de 5 partits polítics i de 27 serveis i entitats ciutadanes.

Existeix una comissió de treball:  Comissió d'Alfabetització i formació d'adults, que agrupa aquells serveis o entitats que treballen la formació d'adults a nivell de llengua, per tal d'afavorir una major coordinació, planificació de recursos, formació compartida, etc.

Com participar al Consell

Per tal de formar part del Consell Municipal d'Interculturalitat i Migracions, cal fer una sol·licitud per escrit a través d'una instància especificant l'entitat o organisme a la que es pertany, així com el representant (i substitut, si es vol) que es proposa.

Caldrà esperar resposta del Programa d'Acollida, i cal tenir present que la inclusió dins el Consell és aprovat a través del Ple municipal.

La participació al Consell pressuposa la voluntat de treballar activament dins el consell, participar a les seves reunions, aportar i intercanviar les informacions d'interès en la matèria, fer difusió dins la pròpia entitat, servei o institució de tot allò tractat, i treballar en xarxa a nivell del territori.

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat