Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

S'estrena 'Manual d'autoajuda per sortir del buit', una obra de MOU-Teatre sobre aïllament social

15/11/2023

La funció tindrà lloc aquest dissabte 18 de novembre a les 17.30 h a la sala Els Carlins. L’entrada és gratuïta i cal reservar-la www.elscarlins.cat. MOU-TEatre és un projecte col·lectiu de les companyies Sargantana i Els Carlins i de l’Ajuntament de Manresa que aposta pel teatre interactiu.

El teatre Els Carlins acollirà el 18 de novembre l’obra “Manual d’autoajuda per sortir del buit”, una creació teatral del projecte MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social que tracta sobre l’aïllament social que poden viure les persones en qualsevol etapa de la seva vida. Es tracta d’una creació col·lectiva que suma testimonis, vivències i anàlisi per afrontar un repte que incumbeix tothom.

L’obra va néixer arran d’un procés dut a terme el mes de juny passat en el qual diverses persones van aportar visions i vivències sobre aïllament social. L’intercanvi d’experiències va permetre crear la producció teatral amb la participació de diverses persones vinculades a les arts escèniques i a moviments socials. Així, el projecte combina espais de diàleg i intercanvi, creació de guió i posada en escena.

MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social és una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa per fer del teatre una eina que promogui la reflexió sobre la societat actual i un espai creatiu d’intercanvi entre diferents col·lectius. D’aquesta manera, s’impulsa la reflexió col·lectiva sobre temàtiques d’actualitat a través de les arts escèniques, ja que el llenguatge artístic pot  acompanyar per remoure inquietuds i fer de mirall de la societat.

Projecte conjunt amb les companyies Sargantana i Els Carlins

La companyia Sargantana es va fundar l'any 2003 a Barcelona amb l’objectiu d’oferir un teatre basat en la unió de l'art teatral al món, creant un espai de vivència, reflexió i comunió amb el públic. La companyia manté la idea de procés de recerca en tots els muntatges, incloent-hi altres disciplines i elements artístics. El propòsit és oferir al públic una experiència artística capaç de commoure'l. La seva obertura li permet treballar amb diferents companyies internacionals amb la voluntat d’interpel·lar al públic del segle XXI.

Aquests objectius de recerca social a través del teatre coincideixen amb la finalitat de la Sala Els Carlins de dialogar amb el públic manresà sobre les inquietuds socials. La  sala acollirà la quarta creació amb aquesta metodologia de treball, ja que en edicions anteriors ja s’han explorat el dret a refugi, la violència de gènere i el consum conscient.

L‘acte és organitzat per l’Ajuntament de Manresa, la Companyia Sargantana i Els Carlins.


Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat