Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

OfiJove a l'Insti

OFIJOVE A L’INSTI

L’OfiJove als Instis és un programa de  descentralització de la informació als centres educatius que es porta a terme des del Servei d’Informació Juvenil de la ciutat de Manresa.

Dins del programa de descentralització de la informació  als centres educatius s’inclouen diferents accions als centres de secundària públics i concertats de la ciutat de Manresa,  on actualment l’abast és a 10 Instituts del municipi.

Les accions que es duen a terme són:

L’OfiJove al pati, els Boomerangs, la cartellera i les activitats de tutoria.

 OFIJOVE AL PATI

L'Ofijove al pati  és un espai d’informació i assessorament que pretén descentralitzar el servei que s’ofereix des de l’Oficina i acostar-lo al tot l’alumnat dels centres educatius. Es porta a terme als sis instituts públics de Manresa  i  a 4 centres concertats durant l’hora del pati  un cop per setmana com a  freqüència setmanal .

La localització de l’OfiJove al pati es troba moltes vegades o  al vestíbul o al pati, segons cada centre, on  es munta una taula amb material informatiu d’especial interès per a la gent jove: informació sobre oci alternatiu i saludable, sexualitat i afectivitat, informacions sobre gènere i feminisme, itineraris formatius , concerts, teatre, esdeveniments culturals, activitats del casal de jove la Kampana , activitats esportives, acadèmies d’idiomes i de repàs, i  informació sobre les diferents assessories de l’Oficina Jove del Bages, etc. Durant aquesta estona, l’alumnat  pot apropar-se a l’OfiJove al pati i  endur-se la informació o fer una consulta específica que serà resolta al moment o posteriorment, a través del  canal de comunicació que es concreti amb l’usuari/a.

BOOMERANGS

El projecte BOOMERANGS (abans anomenat corresponsals) es va iniciar a Manresa el curs 2008-2009. El projecte s’ha anat fent fort als centres i cada any els Boomerangs es prenen més seriosament la seva tasca. A la vegada, s’ha aconseguit que els tutors també col·laborin amb el projecte i permetin als corresponsals que durant 10 minuts de l’hora de tutoria expliquin a la resta d’alumnat  informacions i temes d’interès. Els objectius del projecte són els següents:

Fomentar la participació entre els joves

Que els joves se sentin partícips de l’OfiJove al pati i  també en la part organitzativa, per fomentar la participació.

Fer arribar a l’aula, de la mà dels boomerangs la informació juvenil d’especial interès per a l’alumnat que arriba al Servei d’Informació Juvenil.

Recollir les demandes i necessitats dels joves.

LA CARTELLERA

 Cada institut disposa d’un espai en alguna cartellera visible reservat pel servei d'informació juvenil. Setmanalment s’actualitza la informació després del Punt al Pati amb cartells d'activitats previstes per aquella setmana, propostes dels propis alumnes dels instituts que pertanyen a alguna entitat/associació.

ACTIVITATS DE TUTORIA

Les activitats de tutoria són la branca que permet anar més enllà i dur a terme activitats de reflexió i sensibilització amb els joves.

 Des de l’any 2008-2009 s’elabora un catàleg de tutoria amb totes les propostes d’activitats que s’ofereixen des del servei. A més, a partir del curs 2011-2012 també s’inclouen al catàleg les activitats que ofereixen altres regidories o departaments de l’Ajuntament de Manresa, concretament: Solidaritat, Acollida i el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) salut, SAI ( Servei d’atenció integral) i altres.

 La tasca del Servei d’Informació Juvenil és doble: d’una banda coordinar la realització de totes les activitats incloses en el catàleg i, per altra banda, executar les activitats que són pròpies del Servei.

Si voleu fer la consutla del catàleg d'activitats de tutoria 2023-2024 ho podeu fer aquí , i si hi ha algun taller que és del voste interès no dubteu en posar-vos en contacte amb l'Oficina Jove del Bages.

CATÀLEG D'ACTIVITATS TUTORIA CENTRES PÚBLICS

catàleg d'activitats tutoria centres concertats

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat