Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Oficina Jove del Bages programa activitats adreçades a adolescents per reduir el consum d'alcohol i els riscos associats

16/02/2023

Entre les propostes, destaca l’exposició “Sortim”, que grups d’alumnes i la ciutadania en general podrà visitar del 23 de febrer al 9 de març, a l’Espai Jove Joan Amades

L’Oficina Jove del Bages programa aquests mesos de febrer i març diverses accions amb l’objectiu de promoure la reducció del consum d’alcohol entre la població adolescent i minimitzar-ne els riscos associats. D’una banda, s’organitzarà una exposició a l’Espai Jove Joan Amades i d’altra, es descentralitzaran activitats als instituts per sensibilitzar al jovent.

L’exposició d’enguany, cedida per Promoció i Desenvolupament Social (PDS), sota el títol ‘Sortim’, es podrà visitar a l’Espai Jove Joan Amades - Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai, 14 de Manresa) del 23 de febrer al 9 de març.  ‘Sortim’ proposa un treball amb joves amb la finalitat de reflexionar sobre el consum i les conductes de risc relacionades amb aquesta substància.

La podran visitar els grups classe de tercer i quart d’ESO dels diversos centres de secundària de la ciutat en forma d’activitat dinamitzada. També la podran visitar, de forma lliure, les persones joves, els professionals que hi treballen i les famílies que ho vulguin en horari d’obertura, de dilluns a divendres de  16 a 19h.

Pel que fa a les activitats descentralitzades, aquesta setmana l’Ofi Jove al Pati duu a terme dinàmiques per prendre consciència de la composició i els efectes de les begudes energètiques i de l’augment dels efectes adversos en combinar-les amb l’alcohol.

Durant aquestes activitats, l’alumnat ha de descobrir, per exemple, a quantes tasses de cafè i a quants terrossos de sucre equival una marca de begudes energètiques. També es reparteix informació sobre el consum d’alcohol i de begudes energètiques. Aquesta dinàmica té lloc a deu centres de secundària durant l’estona d’esbarjo: La Salle, INS Manresa Sis, INS Lacetània, INS Lluís de Peguera, Oms i de Prat, La Joviat, INS Guillem Catà, FEDAC, INS Pius Font i Quer i Cal Gravat.

Per a més informació, la ciutadania es pot adreçar a l’Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai,14) o trucant al 93877136 o bé al 676664142.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat