Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El calendari 2023 de l'Ajuntament de Manresa mostra el paisatge canviant de la ciutat de la mà del fotògraf Jordi Preñanosa Serra

23/12/2022

Un paisatge hivernal a la plaça Fius i Palà, arbres acolorits per la florida primaveral a Sant Domènec i a la Seu, les imatges espectaculars del Castell de Focs a l’Agulla, paisatges de tardor al parc del Cardener, una bucòlica estampa nadalenca a la plaça Major… Són algunes de les imatges que il·lustren el calendari 2023 de l’Ajuntament de Manresa i que són obra del fotògraf manresà Jordi Preñanosa Serra. Se n’han editat 4.000 exemplars, que ja s’han començat a distribuir.

Un passeig per la Manresa de contrastos, que ens ofereix hiverns congelats o estius tòrrids, colors vius de primavera o paisatges melancòlics de tardor. Aquesta és la proposta que ofereix l’Ajuntament de Manresa amb les fotografies que il·lustren el calendari del 2023. Les imatges són obra del fotògraf Jordi Preñanosa Serra, que els darrers anys s’ha especialitzat a retratar la ciutat amb una mirada neta i optimista.

 

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquesta setmana la distribució del calendari, en què apareixen indrets coneguts per la majoria de persones, que es redescobreixen banyats pel sol, regats per la pluja o la neu, coberts de fulles de tardor o amb vistoses florides primaverals.

 

En concret, les imatges mostren un paisatge hivernal a Manresa, amb el Quiosc de l’Arpa i la plaça Fius i Palà enfarinats de neu (gener); el sol de febrer que desglaça el terreny i il·lumina el parc de la Seu, al turó de Puigcardener (febrer); la Plana de l’Om i el carrer Sant Miquel, al cor del Centre Històric, un dia de pluja primaveral (març); un arbre de l’amor (Cercis siliquastrum) florit a Sant Domènec (abril); diversos exemplars d’arbres de l’amor que acoloreixen la plaça de la Reforma, amb la Seu al fons (maig); vistes de camps de cereal i del nucli urbà des del turó de Santa Caterina (juny); la font ornamental de la plaça Espanya, que ofereix una mica de frescor en els mesos més calorosos (juliol); el Castell de Focs de la Festa Major, que  ens regala imatges espectaculars i aplega una gentada a l’Agulla (agost); un joc de llums entre vehicles, semàfors i enllumenat públic a la zona de la Muralla (setembre); un paisatge de tardor sota el sol d’octubre al parc del Cardener, ben a prop del Pont Nou (octubre); el sol, l’aigua i els núvols que dibuixen una imatge de postal al parc de l’Agulla (novembre); i una bucòlica estampa nadalenca a la plaça Major de Manresa (desembre). A la portada, hi ha imatge de la ciutat, amb Montserrat al fons, des del turó del Puigberenguer.

 

L’autor de les imatges és el fotògraf Jordi Preñanosa Serra (Manresa, 1992), que ha treballat a ManresaDiari i a Ampans, és un seguidor de les activitats culturals de la ciutat i comparteix habitualment les seves vistoses imatges a les xarxes socials.

 

En total, s’han editat 4.000 calendaris, que es poden recollir gratuïtament a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i a l’Oficina de Turisme. També se n’han distribuït a les residències i llars d’avis.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat