Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament crea Manresa Treball Jove per afavorir la inserció laboral de joves i concentrar els serveis d'ocupació juvenil en un sol espai

14/12/2022

El nou dispositiu està ubicat a l’Oficina Jove del Bages, juntament amb altres serveis juvenils municipals, i ha atès prop d’un centenar de persones des de la seva posada en funcionament. La iniciativa unifica i reforça els serveis que fins ara s’oferien des del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació i Manresa Jove. Ofereix atenció personalitzada i en grups.

L’Ajuntament de Manresa ha engegat aquest trimestre Manresa Treball Jove, un nou dispositiu d’inserció laboral especialitzat amb l’objectiu d’atendre les persones joves d’entre 16 i 29 anys d’edat. El nou espai s’ha ubicat a l’Oficina Jove del Bages-Espai Joan Amades, que acull altres serveis juvenils municipals, i unifica i reforça els recursos i actuacions que fins ara ja oferien el Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (ara integrat en la nova agència ProManresa) i el programa municipal de Joventut.

L’objectiu de Manresa Treball Jove és centrar tota l’atenció de joves en un únic espai i així facilitar el seu accés a recursos d’ocupació. Des que es va estrenar el setembre fins al 14 de novembre passat, Manresa Treball Jove ja ha atès personalment 87 joves, la majoria dels quals (74) de forma individual i 13 més en accions en petits grups, on s’han treballat, per exemple, tècniques de recerca i s’han detectat competències professionals clau. En total, s’han atès 97 consultes individuals.

La presentació de Manresa Treball Jove ha anat a càrrec avui de la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas, i de la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa Maria Ortega Juncosa, a la seu del nou espai, situat a l’Oficina Jove del Bages-Espai Joan Amades (carrer Sant Blai, 14).

Manresa Treball Jove està integrat per dos professionals especialitzats en orientació i inserció laboral que treballen de forma coordinada amb altres serveis de l’Ajuntament per oferir una atenció de qualitat i útil per a les persones joves que facin ús del servei.

En estar ubicat a l’Oficina Jove del Bages, les persones usuàries de Manresa Treball Jove, en funció de les seves necessitats, poden ser adreçades a altres serveis juvenils ubicats al mateix equipament, com per exemple, l’assessoria d’educació o el nou Espai Èmfasi de benestar emocional.

Atencions individuals i tallers en grups reduïts

Manresa Treball Jove pretén orientar les persones joves en matèria d’ocupació, tant de forma personalitzada com a través de grups.

En atenció individual, Manresa Treball Jove ofereix assessorament personalitzat per donar resposta a les demandes concretes dels joves, especialment en relació a les eines de recerca de feina, inscripció a la borsa de treball, tècniques de recerca de feina, emprenedoria, drets i deures laborals i ajuts i programes públics d’ocupació i formació per a joves.

Pel que fa a l’atenció grupal, Manresa Treball Jove dona continuïtat als tallers i accions formatives realitzades a centres educatius i altres espais de la ciutat. Dues de les actuacions grupals destacades són un taller sobre creació de currículums (“El meu primer CV; estàs a punt per treballar?”) i un taller sobre identificació de les anomenades “Ludicompetències”. Des del nou servei, també es poden oferir altres accions formatives grupals adaptades a les necessitats del grup de joves.

Nou Espai de Recerca de Feina

A principis del 2023 s’estrenarà l’Espai de Recerca de Feina. Es tracta d’una aula d’atenció grupal on s’atendran les consultes i dubtes de les persones joves a l’hora de buscar feina. L’Espai de Recerca de Feina oferirà seguiment i supervisió del procés de recerca individual (com es fa la recerca a la pràctica) i assessorament sobre les tècniques de recerca i les oportunitats laborals al territori.

Prospecció amb les empreses del territori per incentivar la inserció de joves

Manresa Treball Jove treballa també en la coordinació i col·laboració amb altres agents del territori, per mantenir i ampliar la xarxa de contactes feta en els darrers anys. Aquesta coordinació afavoreix, d’una banda, la derivació reciproca de joves entre serveis per oferir respostes integrals a les demandes i, de l’altra, l’elaboració del mapa de recursos ocupacionals del territori, que inclou programes d’ocupació i oferta formativa.

Des del nou dispositiu també es faran actuacions d’intermediació laboral i prospecció per incentivar la inserció laboral de les persones joves a empreses de la comarca. Manresa Treball Jove disposa també de borsa de treball, la Xaloc, amb ofertes pròpies.

Per tal de contactar amb el dispositiu , cal sol·licitar cita prèvia a  través dels següents mitjans: per correu electrònic (treballjove@ajmanresa.cat), per WhatsApp (676 66 41 42) per telèfon (93 877 13 60) o a través de les xarxes socials.

(*) Fotografia: Les regidores Rosa Maria Ortega (al mig) i Cristina Cruz (segona per la dreta), amb professionals de Manresa Treball Jove

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat