Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa publica una nova edició de la guia d'activitats extraescolars i gratuïtes per a infants i joves a la ciutat

15/09/2022

El document recull un centenar de propostes, que tenen lloc durant el curs escolar, organitzades per l’Ajuntament, per altres administracions públiques i per diverses associacions de la ciutat. L’objectiu és afavorir que les famílies tinguin més recursos per donar suport als seus fills i filles en el procés d’aprenentatge.

 

Coincidint amb l’arrencada del curs escolar, l’Ajuntament de Manresa ha publicat una nova edició de la Guia d’Activitats Extraescolars per a Infants i Joves, que actualitza l’anterior, i que recull un centenar de propostes accessibles i gratuïtes que tenen lloc durant tot el curs a la ciutat. La nova actualització ofereix un recull més ampli d’activitats gratuïtes i accessibles per permetre que les famílies tinguin més recursos per donar suport als seus fills i filles en el procés d’aprenentatge.

El document recull tant les activitats que impulsa l’administració pública com aquelles que ofereixen altres associacions o col·lectius de Manresa. Es farà arribar als centres educatius de la ciutat per tal que cada centre en faci difusió a les famílies. També es farà arribar a tots aquells agents que conformen la comunitat educativa de la ciutat.

L’objectiu de las guia és possibilitar l’accés i la millora de les activitats de lleure i extraescolars, per seguir avançant en la millora d’oportunitats educatives de lleure per a tothom, tot vetllant així per garantir l’equitat. El document té en compte que els infants i joves aprenen a tot arreu i en qualsevol moment  (no només als espais formals d’aprenentatge) i, per tant, és important divulgar les oportunitats educatives que ofereix la ciutat en el temps de lleure.

La guia fa un recull d’activitats en els diversos àmbits educatius, esportius, artístics i culturals, de reforç i foment de la lectura, lúdiques, de salut, així com del calendari festiu i activitats tradicionals a la ciutat. També s’ofereixen totes aquelles activitats d’educació en valors, així com totes aquelles que ofereix l’Ajuntament de Manresa a través de Manresa Jove. L’administració local treballa en el lideratge de la coordinació entre agents educatius per garantir  les oportunitats educatives del territori i la coordinació entre tots els actors de la comunitat, tot enfortint d’aquesta manera la cohesió social.

L’edició d’aquesta guia ha estat possible gràcies al suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb programes com el Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat i el d’Educació360 entre altres. La guia es pot consultar també a la pàgina web de l’Ajuntament de Manresa i també mitjançant un codi QR que es pot descarregar des de l’edició en paper.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat