Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa programa una vintena d'actes per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran

Imatge de la notícia
25/09/2019

Acte institucional, música, teatre, cinema, xerrades, tallers, entre d’altres activitats, conformen una àmplia programació d’actes que se celebrarà fins al  20 d’octubre, impulsats per la regidoria de Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa amb el suport de diferents entitats de la ciutat.

 

Manresa celebrarà el Dia Internacional de les persones grans -1 d’octubre- amb un ampli programa d’activitats impulsades per la Regidoria de les Persones grans de l’Ajuntament de Manresa i amb la col·laboració d’entitats de la ciutat. El programa compta amb propostes variades que s’allargaran fins al 20 d’octubre, entre les que s’hi pot trobar xerrades, cinema, teatre, sortides, ball, tallers i reconeixements.

 

Tots els detalls de la programació han estat presentats avui per la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa, Rosa Ortega; i una àmplia representació de persones vinculades a les entitats de Gent gran que col·laboren i participen en els actes: Fina Dordal (Coordinadora de Jubilats i Pensionistes; Rosa Maria Riera (Ass. Familiars de Malalts d’Alzheimer); Judith Trench (Espai Social Manresa); Montserrat Sucarrats (Espai de Suport Mèmora);  Marina Hosta (Federació Ass. De Veïns);  Lucia Alcaina (dissenyadora); Pep Torras (Professor del Taller Cançons de tots els temps); Faustí Figols (Nostra Llar de Valldaura); Fina Huguet (Casal de la Gent Gran de Manresa); i Josep Perau (tècnic municipal d’Esports)     

 

Rosa Ortega: “Un programa excel·lent adreçat a tothom”

 

La regidora de les Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa ha valorat de forma “molt positiva” el programa d’aquesta edició que “és possible gràcies a la implicació i el treball  de moltes persones i entitats i, sobretot, adreçat a tothom”.  Rosa Ortega ha manifestat que la programació mostra que “el col·lectiu de la gent gran de la ciutat és molt actiu” i ha  subratllat la importància de la cultura (cinema, teatre, musica...) en els actes i ha recordat les paraules de l’escriptora catalana Eva Piquer que assegura que “ la cultura és l'únic que ens abriga una mica quan el fred ve de dins”.

 

Rosa Ortega, entre d’altres actes, ha volgut destacar “el taller de com voler ser tractades les persones amb dèficits de memòria així com també el teatre d’Escenes amb tracte”. Per a la regidora “són temes molt importants que ens permeten conscienciar-nos i posar-nos al mirall d’unes problemàtiques molt presents a la nostra societat”.

 

 

Un mes d’activitats molt atractives  

 

La programació ja va arrencar divendres passat amb l’acció Som actius, amb la col·locació d’un pancarta realitzada per diferents grups de labors de la ciutat. Demà les activitats continuen amb la presentació del decàleg “Com volen ser tractades les persones amb dèficit de memòria”, a càrrec de la psicòloga Judith Trench.

 

Dilluns de la setmana vinent, a les 7 de la tarda, tindrà lloc l’acte institucional al Saló de  Sessions de l’Ajuntament de Manresa, durant el qual s’inauguraran les Aules de la gent gran i el lliurament del 5è Premi del Consell de les Persones grans, amb la conferència titulada “La importància de la vinya al Bages al llarg del temps”, a càrrec de l’historiador Llorenç Ferrer.

 

A partir de l’octubre, s’han programat activitats gairebé diàries. En aquesta edició es proposen diverses xerrades i actes culturals d’interès per a la gent gran. No hi faltaran les propostes musicals tradicionals com les Cançons de tots els temps o l’espectacle Homenatge a la gent gran al Conservatori; així com tampoc les accions sorpresa d’envelliment actiu i una nova edició del taller “Escriure les teves memòries”. 

 

Els balls, un bingo musical, una sortida al Solsonès, una dinar de germanor de les associacions de gent gran de la ciutat, la desfilada de models (en el marc del projecte Art k’suma) o l’obra teatral Escenes amb Tracte seran també algunes de les activitats atractives que s’ofereixen en aquesta edició.

 

 

Cançons de tots els temps

 

Una de les novetats d’aquest any, dins de la programació d’actes, serà l’actuació dels alumnes del Taller Cançons de tots els temps.  Es tracta d’un taller municipal, format per 10 grups que agrupen un total de 175 alumnes. L’actuació es farà el dia 6 d’octubre al Teatre Conservatori, a les 6 de la tarda, amb la participació dels 175 alumnes de taller, acompanyats per Tània Torras, veu; David Martell, piano; Pere Barrera, baix i Xevi Camp, bateria; sota la direcció de Pep Torras, professor del taller.

 

L’activitat que es fa en aquest taller municipal, es centra en formar i difondre el cant, mitjançant el seguiment del calendari festiu, proporcionat els continguts relacionats amb el cant, alternant les cançons tradicionals amb altres d’autor, mantenint un repertori adaptat a les festes tradicionals de l’any, sobretot per les festes nadalenques. El taller es realitza des de fa uns vint anys i, actualment, s’ofereix a 10 punts de la ciutat:

 

AVV Cots-Guix-Pda. Roja           

AVV Ctra. Santpedor    

AVV Font dels Capellans            

AVV Mion-Puigberenguer        

AVV Pl. Catalunya          

AVV Vic-Remei               

AVV Pare Ignasi Puig    

Casal de la Balconada

Club de les Escodines 

La Nostra Llar - Valldaura

 

A banda de les sessions setmanals, els alumnes del taller col·laboren actualment a les festes dels barris i d’altres esdeveniments ciutadans, com el Cantagrans, la Flama del Canigó i el Dia internacional contra la violència de gènere. L’actuació que es farà el dia 6 significa la presentació a la ciutat del treball que es en aquest espai formatiu, que fa més de 20 anys que funciona.

 

 

PROGRAMACIÓ

 

La programació queda desglossada en la proposta d’actes que segueix:

 

20 de setembre

18:00    Acció Som actius

                Col·locació d’una pancarta realitzada per diferents grups de labors de la ciutat

                Passeig Pere III (segon tram) - Pl. Espanya

Organitza: Pla comunitari i Federació d’Associacions de Veïns de Manresa

 

27 de setembre

11:30    Presentació del decàleg Com volen ser tractades les persones amb dèficits de memòria, a càrrec de Judith Trench, psicòloga del programa Rems

                Espai Social Manresa (Caritat, 14)

Organitza: Fundació Catalunya - La Pedrera

                              

30 de setembre

10:30    Dinamització física i sensorial

                Al Parc del CAP de la Sagrada Família

                Organitza: Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa

 

19:00    Acte institucional. Inauguració Aules de la gent gran i lliurament del 5è. Premi del Consell de les Persones grans, amb la conferència La importància de la vinya al Bages al llarg del temps, a càrrec Llorenç Ferrer.

Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa

Promou: Coordinadora de Jubilats i Pensionistes

 

1 d’octubre

10:30    Dinamització física i sensorial

                Al Parc Ramon Estrada

                Organitza: Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa

 

16:00    Taller Entrenament de la ment

Sessió de 90 minuts. Cal inscripció prèvia (93 877 26 50 o info@afabbs.com. Places limitades).

Local de l’AFABBS (Flor de Lis, 33, pral. despatx 2)

Organitza: Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès

 

17:00    Xerrada Envellir en positiu, a càrrec de José Luís Buenache, consultor i formador del tercer sector

Espai de Suport Manresa-Bages (C/ Carrió, 10)

Organitza: Mémora

 

18:00    Cinefòrum Lucky


Dirigida per John Carroll Lynch amb Harry Dean Stanton i Ron Livingston. Un home sense família, ha d’acudir al metge el dia que cau al terra. A partir d’aquest moment, mantindrà la mateixa rutina diària, però procurarà gaudir dels seus  90 anys.

Sala d’actes del Casal de la Gent gran de Manresa  (C/ Circumval·lació, 60)

Organitza: Casal de la Gent gran de Manresa

 

2 d’octubre

10:30    Dinamització física i sensorial

                Al Parc del Museu de la Tècnica

                Organitza: Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa

 

14:00    Dinar Associacions  de Gent gran

Restaurant La Cuina

Preu: 20 EUR.

Inscripcions: 938752486 (De dilluns a divendres de 9 a 2. Places limitades)

Organitza: Ajuntament de Manresa

 

18:00    Concert-espectacle Imparables

A càrrec del Quartet Melt

Cicle de sessions per la gent gran amb el suport de la Obra social La Caixa

Teatre Kursaal (preu: 6 EUR.)

Organitza: El Galliner

 

3 d’octubre

08:30    Ruta Solsonès

Sortida de l’Estació d’autobusos cap el Pantà de la Llosa del Cavall i visita a les Fonts del Cardener, Coll de Jou i Mirador de la Creu del Codó. A les 13:00 temps lliure per dinar a la Mare de la Font de Solsona. A continuació, visita al Santuari del Miracle i retorn cap a Manresa.

Inscripció gratuïta: 938752486 (De dilluns a divendres de 9 a 14. Places limitades)

Col·labora: Federació d’associacions de veïns de Manresa

 

19:00    Teatre Escenes amb tracte

A càrrec dels grups de teatre Comediants de Valldaura, grup de teatre de l'Avv de Mion-Puigberenguer-Poal, Cap girats, Tal com som, El Teló i grup escènic Nostra Llar del Casal Parroquial Poble Nou. 

                Teatre Conservatori

Organitza: Pla comunitari i Federació d’Associacions de Veïns de Manresa

 

4 d’octubre

11:00    Bingo Musical

                A càrrec dels participants i l’equip del Programa Rems

Espai Social Manresa (Caritat, 14)

Organitza: Fundació Catalunya - La Pedrera

 

5 d’octubre

 

18:30    Ball per a la gent gran, a càrrec de Cafè Trio

                Pl. del Mercat Pugimercadal

Col·labora: Associació de gent gran de Manresa

 

19:00    Desfilada de models

Presentació del projecte Art k’suma 19, a càrrec de Lucia Alcaina, Hermínia Pujol, Carme Vidiella i Vicenta Vilardell

                Pl. del Mercat

Organitza: Ajuntament de Manresa

 

 

6 d’octubre

18:00    Espectacle Cançons de tots els temps

                Teatre Conservatori

                Organitza: Ajuntament de Manresa

 

7 d’octubre

17:30    Xerrada Drets i consells a l'hora de contractar per internet, a càrrec de Xavier Tomàs, AICEC - ADICAE

                La Nostra Llar de Valldaura  (C/ Dos de Maig, 26-28)

                Organitza: Ajuntament de Manresa

 

8 d’octubre

17:00    Xerrada Quin és el nostre paper com a avis? a càrrec de Mar Diéguez, treballadora social.

Espai de Suport Manresa-Bages (C/ Carrió, 10)

Organitza: Mémora

 

18:00    Debat Escriure les pròpies memòries

                Experiències de M. Àngels Picanyol, Leandre Fusté i Jaume Rovira

Sala d’actes del Centre Cultural el Casino (Passeig Pere III, 27)

                Organitza: Ajuntament de Manresa

 

10 d’octubre

17:30    Xerrada Mitjans de pagament, seguretat i privacitat de dades, a càrrec de Xavier Tomàs, AICEC - ADICAE

                La Nostra Llar de Valldaura  (C/ Dos de Maig, 26-28)

                Organitza: Ajuntament de Manresa

 

20 d’octubre

18:00    Espectacle Homenatge a la gent gran

Actuacions d’artistes de l’entitat i artistes convidats.

Teatre Conservatori

Organitza: Casa d’Andalusia

 

I també:

 

  • Accions sorpresa d’envelliment actiu

De l’1 al 5 d’octubre

Diferents punts i horaris

Diferents espais de la ciutat

Organitza: Federació d’associacions de veïns de Manresa

 

  • Taller Escriure les pròpies memòries

A partir del 8 d’octubre

Informació i inscripcions: Biblioteca el Casino de Manresa (Passeig Pere III, 27)

Organitza: Ajuntament de Manresa

 

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat