Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Una cinquantena de persones participen en la visita a la Maternitat d'Elna, organitzada per l'Ajuntament de Manresa

14/07/2017

La visita va ser guiada per la historiadora Assumpta Montella i formava part dels actes de la campanya del Dia Internacional dels Refugiats.


 

El passat diumenge, 9 de juliol, una cinquantena de persones van visitar la Maternitat d’ Elna dins la campanya del Dia Internacional dels Refugiats. La sortida, organitzada per l’Ajuntament de Manresa, va ser guiada per la historiadora Assumpta Montellà, que va recordar el fet històric de l’exili  republicà del 1939, on més de 100.000 persones van ser tancades en el camp de concentració de la platja d’Argelers en condicions extremes, on sense aixopluc, menjar ni aigua i a temperatures sota zero, la mortalitat infantil era altíssima.
 

La sortida va incloure la visita al casalot on l’Elisabeth Eidenbenz va crear la maternitat. Gràcies a ella 597 infants espanyols procedents dels camps de concentració es van salvar d’una mort segura. La sortida es va complementar amb la visita a la tomba de l’escriptor Antonio Machado, mort a Colliure durant el seu exili.

La representació manresana va comptar amb la presència de la regidora de la Dona i Igualtat de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz.

 

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat