Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'acte institucional del Dia de la Policia Local de Manresa esdevé una reconeixement de la feina del cos

16/06/2017

"La Policia Local és un referent dins i fora de la ciutat". Són paraules d'Olga Sánchez, regidora de Segureetat Ciutadana entre el 2011 i aquest mateix any, i que ha estat convidada a fer la intervenció central del Dia de la Policia Local de Manresa. Durant l'acte s'ha fet una reivindicació de la bona feina del cos policíac. S'hi ha referit l'alcalde Valentí Junyent, el regidor Josep Maria Sala, que estrena la responsabilitat de Seguretat Ciutadana, i el mateix cap de la Policia Local, Jordi Mora. En l'acte s'han fet r reconeixements als agents que han tingut actuacions destacades o que compleixen 20 o 30 anys de servei.

 

L'acte institucional del Dia de la Policia Local de Manresa ha tingut lloc aquest migdia, al Palau Firal de Manresa, amb la presència de desenes d'agents, comandaments d'altres cossos de seguretat, representants del món judicial, regidors i personal municipal. Ha esat presidit per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Sala, juntament amb el cap de la Policia Local, Jordi Mora.

 

La jornada s'ha iniciat a l'exterior del Palau Firal, amb la formació de la plantilla i presentació del parc mòbil. L'alcalde, el regidor Sala i el cap de Policia han passat revista a la plantilla abans de dirigir-se a la sala d'actes del palau firal. En l'acte s'ha fet un reconeixement especial a Olga Sánchez, regidora de Seguretat  Ciutadana de l'Ajuntament des del 2011 fins fa poques setmanes, quan va deixar el càrrec per motius familiars. Ha estat la convidada d'enguany i ha fet el parlament central de la jornada, durant el qual ha recordat la seva experiència de sis anys com  a regidora, i ha afirmat que la Policia Local és "un referent" dins i fora de la ciutat de Manresa, un "cos molt professional" que porta a terme una tasca imprescindible al servei de la societat. 

 

L'acte ha inclòs reconeixements a la mateixa Olga Sánchez, el lliurament de medalles als agents que compleixen 20 i 30 anys de servei al cos, i mencions honorífiques a diversos agents que al llarg de l'any han tingut actuacions destacades, com ara la detenció d'un home que havia cremat contenidors; la identificació i detenció de diversos individus que van fer una estafa a una persona amb discapacitat intel·lectual; o la utilització amb èxit un desfibril·lador per atendre una persona que havia patit una aturada cardíaca per part d'una parella d'agents.

 

En els parlamens, Jordi Mora, cap de la Policia Local, ha remarcat el caire "multidisciplinar" de la feina de la Policia Local, ha agraït als agents el seu compromís, i s'ha referit a Manresa com una ciutat no especiualment conflictiva, però "sí amb problemes de vivisme que requereixen donar respostes professionals".

 

El regidor Josep Maria Sala, ha agraït l'esforç quotidià i la vocació de servei dels membres del cos, i ha assegurat que "davant un món canviant que ens planteja reptes continus, els valors de l’honestedat, el respecte, la lleialtat a la institució, la humilitat davant les crítiques i la professionalitat són algunes de les fórmules que, sens dubte, com a policia de proximitat ens ajudaran a tirar endavant i que contribuiran a guanyar-nos el respecte dels ciutadans i afavoriran la cohesió social.

 

Al seu torn, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha afirmat que "la Policia Local és una institució bàsica i fonamental a la nostra ciutat. La vostra feina és essencial per garantir la convivència, el civisme i la democràcia. Necessitem un cos com el vostre, professional i ben preparat, per tenir una ciutat més cohesionada, més segura. Una ciutat més justa, en definitiva". 

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat