Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Presentació pública del projecte de la nova plaça de la Bonavista i de la mobilitat al sector, dimarts a l'institut Lluís de Peguera

21/04/2017

Com serà la nova plaça de la Bonavista? De quina manera s'ordenarà la mobilitat en una de les principals cruïlles de la ciutat? Tots els detalls del projecte s'explicaran en un acte obert a la ciutadania, el proper dimarts, 25 d'abril, a les 7 de la tarda, a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera de Manresa. Hi assistiran l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i els regidors de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy; i Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, juntament amb tècnics municipals.

 

La plaça de la Bonavista és un dels sectors estratègics de la ciutat. Actualment s'estan duent a terme les obres de l'enderroc d'una finca, que un cop finalitzades donaran pas a l'inici d'obres d'urbanització de la nova plaça. Per explicar quin aspecte tindrà el sector, i també com serà l'ordenació del trànsit i la mobilitat de vianants, l'Ajuntament de Manresa convoca una sessió oberta a la ciutadania, que tindrà lloc el proper dimarts, 25 d'abril, a la sala d'actes Simeó Selga i Ubach, de l'institut Lluís de Peguera.

 

L'alcalde Valentí Junyent, juntament amb els regidors Marc Aloy i Olga Sánchez i tècnics municipals, explicaran els detalls de la nova plaça, situada en un nus viari al qual conflueixen algunes de les principals artèries de la ciutat (les carreteres de Vic, Santpedor i Pont de Vilomara, i el passeig de Pere III).

 

El projecte de la nova plaça va començar a fer-se realitat el 5 d'abril passat, amb el simbòlic cop de mall de l'alcalde Junyent i el regidor Aloy que va iniciar les obres d’enderroc de la finca del número 102 de la carretera de Vic, uns treballs necessaris que suposen el tret de sortida d’unes obres que transformaran aquest entorn amb la construcció d’una nova rotonda i un nou espai verd al bell mig de la ciutat.


Els treballs d’enderroc van a càrrec de l’empresa Serveis Integrals 360 plus SL, és previst que s'acabin a principi de juny i tenen un pressupost de licitació de 90.000 euros, que inclou la retirada de línies elèctriques i telefòniques.

 

El projecte de la plaça de la Bonavista té un àmbit d’actuació de 10.598 m² i no només inclou la nova plaça que ha d’ordenar la circulació d’aquest important nus viari i la urbanització del primer tram de la carretera de Santpedor, sinó que inclou també la transformació de tot l’espai públic comprès entre el carrer Mossèn Jacint Verdaguer, la carretera de Vic i el carrer del Bisbe Comas.


En aquest gran triangle s’eliminarà el sistema viari actual, i quedarà ordenat com una nova plaça amb 160 arbres (actualment n’hi ha 42, que es mantindran), un autèntic nou pulmó verd a la ciutat.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat