Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Anònima acollirà una nova edició del Festival FABA, del 7 al 13 de maig

Imatge de la notícia
14/03/2023

El Festival artístic del Barri Antic de Manresa es consolida un any més amb una edició a l’Anònima, un recinte destinat a la creació per a la cultura transformadora. Maria Escarmiento, Núria Graham, Dorian Wood, Pol Batlle amb Rita Payés o Margarita Quebrada són algunes de les propostes artístiques que ompliran l’Anònima d’energia.

 

L’organització del Festival artístic del Barri Antic de Manresa (FABA) ha anunciat avui el cartell que omplirà el recinte de l’Anònima, del 7 al 13 de maig, en una presentació que ha comptat amb la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols, i la regidora de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau Fontanet.

El festival, que té la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, s’emmarca en el projecte de convertir l’Anònima en una fàbrica de creació per a la cultura transformadora. Un projecte que aquest 2023 s’ha formalitzat amb l’anunci de l’Ajuntament per cedir espais de l’Anònima a la proposta de creació del FABA. El festival va néixer el 2017 gràcies a les aliances de diversos agents del Centre Històric, amb l’objectiu de dinamitzar el barri antic de Manresa.

L’edició 2023 del FABA s’estrenarà en la jornada inaugural, el 7 de maig, amb dues propostes musicals de luxe. L’artista alternativa Núria Graham, en el marc de la seva gira internacional, presentarà al FABA ‘Cyclamen’, una faula jazzística de natura i somnis. I el grup de culte manresà Puput preestrenarà el seu quart disc, un treball a foc lent que veurà la llum en l’única actuació de l’any a la ciutat.

El mateix dia 7, el públic del FABA també podrà presenciar l’inici de ‘Punts de repòs transitori’, de La Costumista, un projecte artístic que pretén ser creat amb la participació dels veïns i veïnes, que portaran una cadira i debatran sobre la transitorietat de l’objecte, les persones i les seves vides. El resultat d’aquesta reflexió es presentarà a la Llotja durant la jornada central. Per tancar la jornada inaugural, Berta Jàtiva farà de selectora musical.

El FABA de dilluns a divendres

Entre setmana, l’activitat prendrà lloc als garatges de l’Anònima, on s’instal·larà el ja conegut com a FABAr. Cada vespre tindrà lloc una activitat artística i, durant tota la tarda, es podran visitar part de les exposicions obertes al públic.

Entre setmana, doncs, el FABA acollirà les actuacions d’Eduard Cobo, que gravarà en directe una peça de poesia que quedarà exposada a la Llotja durant la setmana. La Crica escenificarà una càpsula amb l’objectiu d’apropar i difondre l’art del circ. Shana portarà el seu projecte artístic, on recorda i agraeix a través de la música els seus orígens. I les manresanes Alex & Anna presentaran ‘Albor’, un joc de disciplines artístiques, una història de vida a través del cos, el so i les paraules. RR dona la mà al punk més fosc i al grunge més afilat, en un recorregut per la part més obscura de les relacions humanes, i Nímia Vratislava, nom on s’amaga Marc Torregrossa, farà viatjar el públic pels llocs més recòndits de la new-wave i el post-punk.
 

A més, entre setmana, també és duran a terme diverses activitats guiades des del FABA, com la presentació de la companyia emergent de dansa contemporània Lacuna, una avantsala del que serà l’estrena durant el dia 13, a la jornada central. El taller i debat ‘La Llum de l’Anònima’, que romandrà exposat durant tota la setmana a Les Carboneres, i arrencada del projecte ‘Buit Infinit’, guanyador entre les propostes que l’any passat que van sorgir del ‘Laboratori de Creació Transformadora’.

Jornada de tancament del FABA

El dissabte 13 de maig serà la traca final del festival, amb més de 12 hores de cultura, música, gastronomia i art. El FABA acollirà les actuacions musicals de la madrilenya Maria Escarmiento, amb el seu últim disc ‘Cosas de Brujas’, una producció experimental de cançons boniques; l’artista de Costa Rica Dorian Wood, que permetrà el públic gaudir d’una performance carregada de crítica i expressivitat; Pol Batlle amb Rita Payés, amb el seu últim treball, una interpretació energètica i un viatge difícil d’oblidar; el trio valencià Margarita Quebrada, amb un so ambientat en el caos, el melodrama i la nostàlgia. També es podrà gaudir de la representació d’artistes de l’escena local, emergent i km 0, amb les estrenes del duo de hip-hop manresà 85 Primera i Aeria, la primera proposta que repeteix al FABA després de formalitzar el projecte amb un segell francès.

El FABA també comptarà amb artistes visuals i plàstics a la Llotja de creació, com Alex Arpa, Gal, Julita Rodríguez, La Costumista, i Rovira Casas. Lacuna presentarà el seu projecte de dansa guiat pel FABA. I Ràdio Clota s’instal·larà al voltant d’una taula amb sis micròfons per crear una constel·lació d’artistes, visitants, organitzadors i tothom qui vulgui dir-hi la seva. Durant tota la jornada, també es podrà gaudir de la música dels DJ’s Lupita, Meri, Mister Rombo, Mr Twee, i Punda Wakers.


Més informació a fabamanresa.cat

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat