Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Fires

Manresa parteix d'una llarga tradició comercial i aquest fet es reflecteix en el nombre de mercats i fires que s'organitzen regularment.

Fira de l’aixada

La Fira de l'Aixada és la gran commemoració del passat medieval de Manresa, celebrada des de 1999, el cap de setmana posterior al 21 de febrer, diada de la Misteriosa Llum.

El centre històric de Manresa fa un viatge enrere cap al segle XIV i s'omple d'artesans, mestres  d’oficis antics que fan demostracions de les seves arts i habilitats, funàmbuls, joglars, ballarines zíngares i molts d’altres elements i atraccions d’inspiració medieval. Els carrers plens de bullici, ambientats i engalanats com si de nou, retornéssim a la gran ciutat que va captivar serfs, senyors i reis.

Per a més informació a l’entorn de la Fira de l'Aixada podeu visitar la següent web: https://www.aixada.cat/

 

Fira de l’Ascensió

La Fira de l'Ascensió té lloc un cap de setmana (de divendres a diumenge) del mes de maig coincidint amb la fira de l'ExpoBages que es celebra conjuntament.

ExpoBages

L'ExpoBages és la fira multisectorial de referència a la Catalunya central. Al llarg de la seva trajectòria, l’ExpoBages ha fet d'aparador de l'activitat econòmica de Manresa i de la nostra comarca, esdevenint punt de trobada entre comerciants i consumidors, entre professionals i els seus clients, entre proveïdors de serveis i usuaris, i també entre l'administració i la ciutadania.


Des de l'any 2013, la fira s'ha traslladat al centre comercial de Manresa, combinant-se amb la tradicional Fira de l'Ascensió, que es celebra a la nostra ciutat des del segle XIII. Durant tot un cap de setmana del mes de maig, la fira s’estén pels principals carrers del centre de Manresa i combina l’oferta pròpia d’una exhibició multisectorial amb parades d’artesans i amb el comerç obert durant tot el cap de setmana. Destaquen els sectors de l’automòbil, la salut i l’esport, el turisme, els serveis a les persones o l’alimentació. En definitiva, l’ExpoBages-Ascensió esdevé una plataforma immillorable per descobrir, conèixer i paladejar en primera persona una infinitat de productes i serveis que pot oferir la nostra ciutat i la nostra comarca.

 

Fira de Sant Andreu

Sant Andreu se celebra durant els mesos de novembre o desembre.

Fira Mediterrània

El mes d'octubre, des del 1998, Manresa acull la Fira Mediterrània, una fira que ha esdevingut un esdeveniment de referència per als amants dels espectacles tradicionals i populars.

La Fira Mediterrània és un mercat d'espectacles creat a partir de noves creacions artístiques inspirades en els trets culturals de Catalunya i el Mediterrani.

La Fira té un caràcter interdisciplinari i aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Els espectacles programats són de diferents formats - petit, mitjà o gran format- de sala o carrer, per a públics adults, familiars...

Una festa que any rere any creix i aprofundeix el diàleg entre la tradició i la modernitat.

Per a més informació podeu visitar: www.firamediterrania.cat

Telèfon: (+34) 93 875 35 88

Correu electrònic: info@firamediterrania.cat

Web: www.firamediterrania.cat

 

Fira de Santa Llúcia

Fira de temàtica nadalenca que se celebra pels volts de Santa Llúcia (13 de desembre). Instal·lada a la baixada de la Seu i a la Plaça Major, s'hi poden trobar articles típics de Nadal com figures de pessebre, ornaments nadalencs, boix i plantes de Nadal, productes d'artesania, regals, productes d'alimentació, etc. L'activitat comercial es complementa amb d'altres actes com cantades de nadales, tallers, etc.

 

Fires comercials

Disposem de dos organitzadors de fires a Manresa que treballen colze a colze amb l’Ajuntament.

Fira de Manresa

Fundació privada encapçalada per l'Ajuntament que té per objectiu promoure i organitzar l'activitat firal de la ciutat. La institució organitza tres grans certamens l'any: ExpoBages, al mes de maig, Ecoviure, a l'octubre. A aquestes s'hi afegeix la fira Celebrem, dedicada al món de les celebracions i esdeveniments, i la Fira del Vehicle d'Ocasió, de la qual se'n fan diverses edicions al llarg de l'any.

Fira de Manresa

 

UBIC

Les fires de l’Ascensió i la fira de Sant Andreu són organitzades per l'Ajuntament de Manresa i la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa. A més d'obrir els comerços, el diumenge de fira, s'instal·len parades d'artesans al Passeig Pere III, al carrer Guimerà i a la Muralla del Carme que ofereixen productes diversos tant d'alimentació com de decoració, roba i bijuteria, etc. Les atraccions s'instal·len al sector del Polígon "Els Trullols".

UBIC Manresa

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat