-
Inici -
Serveis - Atenció a la ciutadania
- Acollida i Nova Ciutadania
- Barris i Acció Comunitària
- Comerç, fires i mercats
- Cooperació i Solidaritat
- Cultura
- Comunicació
- Empresa i emprenedoria
- Ensenyament
- Esports
- Feminismes
- Gestió documental i arxiu
- Gestió tributària i recaptació
- Habitatge
- Infància
- Medi Ambient
- LGTBI
- Mobilitat
- Joventut
- Residus i Neteja
- Participació ciutadana
- Persones grans
- Policia local, protecció civil i emergències
- Població
- Projectes urbans
- Sanitat
- Serveis funeraris
- Serveis Socials
- Tresoreria - pagaments
- Treball i ocupació
- Coneixement
- Urbanisme
- Via pública
- Adreces i telèfons municipals
-
Projectes urbans -
Recull de publicacions
Pla de barris
L’any 2010 va concloure el projecte integral del Nucli antic de Manresa que, des de l’any 2004 i en el marc de la Llei de barris, va permetre portar a terme en aquest àmbit de la ciutat un conjunt d’actuacions i programes amb l’objectiu de redreçar la seva situació.
El Nucli antic de Manresa fou un dels àmbits seleccionats en la primera convocatòria del Pla de barris, un programa concebut com un instrument de col·laboració institucional i financera entre la Generalitat i els municipis amb els projectes d’intervenció integral en determinats barris i àrees urbanes que precisaven d’una intervenció pública decidida amb l’objectiu d’obrir nous escenaris d’habitabilitat i de qualitat de vida. Aquest programa va comportar una inversió global en l’àmbit del Nucli antic de la ciutat de 16,6 milions d'euros, dels quals la meitat corresponien a aportacions de la Generalitat.
L'actuació al Nucli antic de Manresa en el marc del Pla de barris es va plantejar com una intervenció integral derivada del Pla integral de revitalització del nucli antic, aprovat l'any 2001. Les actuacions portades a terme es van agrupar en 6 programes relatius a la renovació urbana de quatre sectors (Barreres, Via Sant Ignasi, Arbonés i Balç), la urbanització i millora de l’espai públic, les operacions bàsiques de mobilitat, la millora dels equipaments públics, els ajuts a la rehabilitació d’elements comuns d’edificis privats i locals d'entitats, i els programes socials.
L'aplicació del Pla de barris va permetre accelerar el procés de rehabilitació que l'any 2001 es va plantejar al Nucli antic de la ciutat amb una proposta integral adreçada a millorar la qualitat de vida d'aquest sector de la ciutat que, a la dècada dels 90, va entrar en un procés de degradació alarmant que va comportar la localització en aquest espai dels sectors de població més desfavorits i es va veure abocat a una dinàmica que semblava irrecuperable.
Pla de Barris