Vuit empreses s'incorporen a la nova Comissió Territorial d'Eurecat Manresa
27/05/2019La Comissió Territorial vetllarà pel manteniment i pel creixement de les principals línies tecnològiques a Manresa. Es tracta d’un organisme “fonamental com a via de col·laboració amb les empreses i agents del territori i per tal d’entendre les seves necessitats i atendre les seves inquietuds”, en paraules del vicepresident de la Comissió, Francesc Santasusana.
Vuit empreses del Bages, Ausa Center, Avinent Science & Technology, Correduria d'Assegurances Santasusana, Foneria Condals, ICL-Iberpotash, Integra Capital SCR, L. Oliva Torras i Mutua Intercomarcal, s’han incorporat a la Comissió Territorial CTM-Catalunya Central d’Eurecat Manresa, que inclou totes les institucions i organismes representats en l’anterior Patronat de l’antiga Fundació CTM.
La Comissió Territorial, segons els acords de la integració del CTM a Eurecat, vetllarà pel manteniment i pel creixement de les principals línies tecnològiques a Manresa, garantint així l’impacte del centre en el territori.
En paraules de Francesc Santasusana, vicepresident de la Comissió, es tracta d’un organisme “fonamental com a via de col·laboració amb les empreses i agents del territori i per tal d’entendre les seves necessitats i atendre les seves inquietuds”.
Eurecat Manresa “lidera les principals competències i l’expertesa en els àmbits de sostenibilitat, de materials metàl·lics i ceràmics i modelització i simulació de processos dins del centre tecnològic”, al mateix temps que “s’afavoreix de poder oferir les altres capacitats tecnològiques d’Eurecat en àmbits tant importants com la transformació digital o la robòtica, per exemple, a totes les empreses i institucions de la Catalunya Central”, subratlla Santasusana.
En el marc de la reunió, celebrada aquest dimarts, els responsables d’Eurecat han aprofitat per a posar en comú amb els membres de la Comissió la planificació d’activitats i projectes per al centre de Manresa. Entre d’altres aspectes, aquesta planificació recull un increment en el volum d’activitats del 17 per cent, la incorporació de 9 nous col·laboradors, unes inversions de més de 600.000 euros en nous equipaments i la intensificació de les accions comercials i de comunicació en el territori.
Integren la Comissió Territorial CTM-Catalunya Central d’Eurecat Manresa les següents institucions i empreses:
- Ajuntament de Manresa: Valentí Junyent
- ACCIÓ: Àurea Rodríguez i Joan Serra
- Universitat Politècnica de Catalunya: Jordi Berenguer, Maria Rosa Argelaguet, i Joan de Pablo
- Consell Comarcal del Bages: Agustí Comas
- Cambra de Comerç i Indústria de Manresa: Pere Casals
- Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials: Àngel Vilarasau
- Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials: Gaspar Acosta
- Col·legi d'Arquitectes de Catalunya: Enric Massana
- Federació d'Empresaris de Catalunya Central: Roger Pujol
- Fundació Universitària del Bages: Valentí Martínez
- Pimec: Esteve Pintó
- Ausa Center: Enric Perramon
- Avinent Science & Technology: Albert Giralt
- Correduria d'Assegurances Santasusana: Francesc Santasusana
- Foneria Condals: Antoni Puigmal
- ICL-Iberpotash: Cristina Arespa
- Integra Capital SCR: Jaume Claramunt
- L. Oliva Torras: Ramon Mandaña
- Mutua Intercomarcal: Enric González
Sobre Eurecat Manresa
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org