Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament finalitza els treballs d'adequació d'un nou pàrquing dissuasiu gratuït al barri de Plaça Catalunya

Imatge de la notícia
10/01/2019

El solar està situat entre el carrer Solsona i el camí de la Gravera, molt a prop de l’avinguda Tudela, i facilita l’estacionament a uns 60 vehicles. L’actuació ha inclòs la millora de la  senyalització i dels itineraris de vianants per accedir al solar.

 

L’Ajuntament de Manresa ha finalitzat els treballs d’adequació d’un nou pàrquing dissuasiu gratuït que està situat entre el carrer Solsona i el camí de la Gravera, molt a prop de l’avinguda Tudela, al barri de Barriada Saldes-Plaça Catalunya.  El solar té una superfície de 2.300 m2 i disposa d’un espai per a uns 60 vehicles.

La presentació d’aquest nou espai l’ha fet avui el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta; i el regidor de Barris, Joan Calmet.   L’acte ha comptat també amb  la presència del president de l’AV de Plaça Catalunya-Barriada Saldes, Ramon Caballol; i el president de l’AV Mion-Puigberenguer, Agapito López.

Jordi Serracanta ha qualificat aquest actuació de “significativa i important” perquè dona resposta a les recomanacions de la diagnosi del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Manresa, la qual –tenint en compte el cens de vehicles per barris i la tipologia dels habitatges-  indica una especial necessitat de places d’aparcament  de llarga durada al barri de la Plaça Catalunya-Barriada Saldes. Alhora, també és un aparcament dissuasiu ja que té connexió amb la línia 3 del transport públic urbà que porta al centre de la ciutat, passant pel barri de la Mion- Puigberenguer amb freqüències de pas de 30 minuts.

El regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis ha recordat les actuacions realitzades amb l’objectiu de facilitar aquests estacionaments dissuasius com han estat el casos “del pàrquing de l’Estadi de futbol del Congost, el del carrer Puigmal i ara aquest, aquí al carrer Solsona”.  Serracanta ha afegit “continuem treballant de cara aquest nou any per continuar incrementant aquests espais als barris”.

Joan Calmet ha manifestat la seva “satisfacció per poder escoltar i atendre les peticions que ens fan des dels 22 barris de la ciutat i que siguin possibles dins les nostres possibilitats, i cal dir que aquestes demandes d’estacionament de vehicles són algunes de les més recurrents”.



Satisfacció i agraïment dels presidents veïnals


Caballol i López han agraït l’Ajuntament de Manresa aquesta iniciativa per resoldre la manca d’estacionament gratuït als barris. El president de la Mion ha explicat que el seu barri els darrers temps “ha millorat molt en temes de mobilitat, gràcies a la urbanització del camí de la Gravera i  l’adequació d’un altre pàrquing dissuasiu al carrer Puigmal”. Per la seva part, el president de Plaça Catalunya, després de valorar positivament aquest actuació, ha demanat l’Ajuntament que continuï incrementant el nombre de places d’aparcament d’un barri que es va construït als anys seixanta i té una tipologia d’habitatges amb poques places d’estacionament privat.   

 

Acord de l’Ajuntament amb un privat


L’actuació en aquest solar ha tingut una durada d’un mes i un pressupost de 22.170 euros i ha consistit  en l’adequació i reperfilat de la superfície existent per a formació de pendents, subministrament i estesa de 10 centímetres de de material granulat tot-u reciclat i compactat del terreny.

Els treballs han inclòs la construcció de dos guals en els dos accessos previstos, pel carrer Solsona i pel camí de la Gravera, i treballs de pintura per tal d’instal·lar tres nous passos de vianants al carrer Solsona amb els seus rebaixos corresponents per tal de facilitar l’accessibilitat de forma segura a les persones a la zona d’estacionament.

L’actuació es complementa amb la instal·lació de senyalització vertical de regulació d’accessos i passos de vianants, així com la senyalització informativa d’aproximació des de Martí i Pol i de l’ús del solar (que s’instal·larà properament).

Aquest solar és privat i l’Ajuntament ha arribat a un acord amb la propietat –mitjançant conveni i sense cost per al consistori- per al seu ús públic de forma provisional.

Amb el mateix objectiu de facilitar l’estacionament,  a principis de desembre  l’Ajuntament ja va posar en funcionament un nou aparcament dissuasiu a l'entrada a Manresa. Aquest nou pàrquing es va situar a l’entorn del carrer de Puigmal i l’escola Les Bases, a la zona de l’Avinguda Universitària,  i disposa també d’un espai per a uns 80 vehicles.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat