Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

La programació municipal i gratuïta al Casal de les Escodines continua durant aquest trimestre d'octubre a desembre

Imatge de la notícia
22/10/2018

Tornen les hores del conte per a infants, que s’inicien aquest divendres 26,  dos cinefòrums familiars i enguany s’estrenarà un espectacle nadalenc de titelles.

 

La programació pròpia de l’Ajuntament de Manresa (Regidoria de Cultura) al Casal de les Escodines,  estable i gratuïta per a públic infantil i familiar, iniciada el passat novembre de 2016 continua aquest trimestre octubre-desembre  2018 amb noves propostes, a mode de petites  píndoles culturals per millorar la salut del dia a dia.

 

Amb l’objectiu de consolidar hàbits, periodicitat i públics, les activitats programades per aquest període són: hores del conte d’arreu del món, cinefòrums familiar i un espectacle nadalenc de titelles.  

 

Mil i un contes per a infants

 

Es tracta d’hores del conte per tal que els infants gaudeixin de narracions d’arreu del món. Les  properes sessions es duran a terme un cop al mes,  els divendres, 26 d’octubre, 23 de novembre, i 21 de desembre, a les 18. 15 h. Tenen una durada de 30 i 40 minuts i van adreçades a nens i nenes d’entre 5 i 9 anys

 

Per assistir a les sessions, dinamitzades per l’animadora sociocultural Montse Morera, caldrà recollir l’entrada, a partir d’una setmana abans al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, matins de 10 a 14 h i tardes de16 a21 h, i els dissabtes de10 a14 h i de16 a21 h.

 

Al llarg del curs la mitjana d’assistència a les hores del conte d’arreu del món ha estat de 20 infants per sessió.

 

Cinefòrum per a públic familiar

 

Els dissabtes 27 d’octubre i 1 de desembre es portaran a terme dos cinefòrums per a públic familiar. El primer projectarà la filmació “El meu amic Van Gogh”, recomanat per a joves a partir de 8 anys, i el segon la pel·lícula d’animació “El regal de la Molly Monstre”, per a infants a partir de 3 anys.

 

Ambdós passis començaran a les 18 hores i un cop finalitzat el visionat es podrà dialogar breument sobre les temàtiques que la pel·lícula introdueix.

 

El meu amic Van Gogh: (durada 100 minuts). Pel·lícula franco-canadenca del 1990, la protagonista de la qual és Jo, una nena canadenca apassionada per l’obra de Van Gogh, aconsegueix una beca per anar a una escola d’art per perfeccionar la seva afició per la pintura.

 

El regal de la Molly Monstre: (durada 70 minuts). Pel·lícula alemano-sueca. La Molly Monstre és l’única i estimada filla d’en Pepo i l’Edna Monstre. La seva vida transcorre en l’entorn familiar, jugant amb el seu millor amic, l’Edison, una joguina de corda que té vida pròpia. Quan la mare de Molly Monstre pon un ou, ella empren un viatge que canviarà el seu lloc a la família.

 

Els cinefòrums consisteixen en projeccions de cinema no comercial pensades per diferents franges d’edat al llarg de tota la programació.  Les entrades, gratuïtes, estaran disponibles al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), a partir d’una setmana abans de cada projecció.

 

El Cinefòrum per a públic familiar del passat 3 de març, amb la projecció de “Les Malifetes de l’Emil”, hi van assistir una trentena d’infants i familiars.

 

Espectacle de titelles

 

S’inicia també un programa d’espectacles de gèneres diversos (dansa, teatre, música, poesia) als centres cívics, que arrancarà el divendres 28 de desembre amb una teatret de titelles titulat “Barrabassades de Nadal”.

 

La funció, adreçada a infants a partir de 4 anys i presentada per la companyia Micro Troupe, començarà ales 19 hores i té una durada de 50 minuts. Caldrà recollir les entrades una setmana abans.

 

“Barrabassades de Nadal” consta d’un seguit d’històries que tracten des de temes clàssics nadalencs, com la lluita entre el bé i el mal, fins a temes d’actualitat, com el dret a l’habitatge.

 

Amb aquest espectacle es gaudirà de jocs de titelles de corre-cuita que t’agafo, garrotades i del primer correfoc protagonitzat per una colla de diables titelles.

 

Aquesta programació s’ha gestat amb la col·laboració d’algunes de les entitats ubicades al Casal de les Escodines (Associació de Veïns i Veïnes del barri de les Escodines i Associació Cultural Islàmica) i entitats culturals de la ciutat (Cineclub Manresa i Imagina´t).

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat