Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Es posa en funcionament l'ascensor que salva el desnivell entre la plaça Major i el carrer de Santa Llúcia

Imatge de la notícia
19/04/2018

A partir d’avui queda obert l’ascensor públic que salva el desnivell d’onze metres que hi ha entre el carrer Santa Llúcia i la plaça Major de Manresa. Serà obert cada dia entre les 6 del matí i les 12 de la nit. El projecte forma part del conjunt d’actuacions per millorar l’espai urbà i la connectivitat entre els barris de les Escodines, Vic-Remei i Barri Antic.

 

 

Un cop finalitzades les obres d’execució i obtinguts els permisos tècnics, avui ha entrat en funcionament l’ascensor que permetrà salvar els onze metres de desnivell entre el carrer Santa Llúcia i la plaça Major de Manresa, i que servirà per establir un itinerari adaptat en aquest punt del Centre Històric.

 

L’ascensor s’ha presentat aquest matí en un acte amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el regidor d’Urbanisme i Llicències, Marc Aloy: la presidenta de l’AV Barri Antic, Anna Martínez; la presidenta de l’AV Escodines, Carme Carrió; el president de l’AV Vic-Remei, Vicenç Cano; així com veïns, veïnes, comerciants del sector, regidors i tècnics municipals.

 

Valentí Junyent ha subratllat “la satisfacció de poder estrenar aquest ascensor, pel que és i pel que significa per a la millora de la mobilitat i l’accessibilitat en aquest entorn de la ciutat”.  L’alcalde ha qualificat “de gran treball” l’obra realitzada pels tècnics  que “contribuirà a connectar i cohesionar molt més bé els barris del Centre Històric” .

 

Marc Aloy s’ha mostrat “molt content d’haver trobat la fórmula de poder resoldre de forma excel·lent un problema històric d’accessibilitat en aquest entorn i que ha inclòs l'execució d'un itinerari de vianants digníssim que connecta l'ascensor, tot generant un pas que actua de mirador, amb vistes a la basílica de la Seu i altres punts d'interès de la ciutat”.

 

En representació de les associacions veïnals, Anna Martínez, ha valorat de forma molt positiva aquesta actuació municipal “que suposa un millora en la qualitat de vida de veïns i veïnes i en la dignificació del barri”.  Per a la presidenta de l’AV Barri Antic  s’ha de continuar treballant per “substituir la v de vell per b de bonic”.

 

Funcionarà cada dia de 6 del matí a les 12 de la nit

 

L’ascensor funcionarà cada dia de la setmana, de les 6 del matí a les 12 de la nit, un horari que fins i tot es pot ampliar amb motiu d’activitats excepcionals.

 

Les obres han tingut un pressupost de 176.648 euros, dels quals 125.000 són aportats per la Criteria Caixa a través del conveni de la Fàbrica nova i els més de 51.000 restants provenen del fons FEDER. Els treballs han consistit a instal·lar l'ascensor i condicionar l’espai exterior, ampliar l’accés des de la plaça major, fer la marquesina i instal·lar senyalització informativa.

 

La instal·lació s’ha dut a terme al número 9 del carrer de Santa Llúcia, on hi ha un edifici municipal que actualment no tenia ús definit i que, per les seves característiques físiques i de relació amb l’entorn, era idoni per a la implantació de l’ascensor. Per la part superior, l’ascensor desemboca sobre el carrer del Balç, en un solar de titularitat municipal, que dona a la plaça Major.

 

L’actuació també ha inclòs l’execució d’un itinerari de vianants que connecta l’ascensor amb la plaça Major, tot generant un pas que actua de mirador, amb vistes a la a la basílica de la Seu i altres punts d’interès de la ciutat.

 

Per dur a terme les obres, s’ha enderrocat l’escala interior de l’edifici de propietat municipal del carrer Santa Llúcia, per deixar un espai adequat per al buc de l’ascensor, adaptat a persones amb mobilitat reduïda i amb doble embarcament a 180º. Per tal de fer més visible el caràcter públic de l’ascensor, les portes són de vidre.

 

Millora de la connectivitat entre barris al Centre Històric

 

La construcció de l’ascensor s’inscriu al conjunt de projectes per dignificar aquest punt del Centre Històric i millorar la connectivitat entre els barris de les Escodines, Vic-Remei i Barri Antic, a banda i banda del torrent de Sant Ignasi. En aquest àmbit, s’ha de recordar que el mes passat també es va inaugurar el nou ascensor públic en el marc de les obres d’ampliació de la Residència de Sant Andreu, que salva el desnivell dels carrers del Remei de Dalt i Remei de Baix. En aquest cas, el cost de l’ascensor ha anat a càrrec de la Fundació Sant Andreu Salut i l’Ajuntament es fa càrrec del seu manteniment. Aquesta instal·lació funciona també cada dia entre les 7 del matí i les 11 de la nit. La Fundació s’encarrega d’obrir i de tancar l’ascensor i la servitud de pas.

 

Amb el mateix objectiu de millorar la connectivitat entre Escodines, Barri Antic i Vic-Remei, recentment s’han iniciat les obres de reurbanització de la Baixada dels Drets, i també s’estan duent a terme les obres als carrers Vidal i Barraquer i Via Sant Ignasi.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat