Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Infants de cinc anys omplen el Saló de Sessions en l'acte institucional per reivindicar els seus drets

Imatge de la notícia
19/11/2017

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit, aquest matí, l’acte commemoratiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants. Alumnes de P5 de les escoles Vedruna i La Font han participat en un acte amb molt contingut simbòlic, per demanar a la ciutadania que respecti els drets dels infants.

 

Nens i nenes de cinc anys han deixat clar, amb les seves paraules i els seus dibuixos, que malgrat la curta edat, tenen clar quins són els seus drets, i que és important que la societat els respecti. Vestits amb jerseis blancs, un centenar d’alumnes de P5 de les escoles La Font i Vedruna, han estat els protagonistes de l’acte institucional del Dia Internacional dels Drets dels Infants. L’acte s’inscriu en la 7a Setmana dels Drets dels Infants, que se celebra aquests dies, a l’entorn del 20 de novembre.

 

L’alcalde, Valentí Junyent, juntament amb el primer tinent d’alcalde, Marc Aloy, i la regidora d’Ensenyament, Mercè Rosich, han presidit l’acte, al qual també han assistit altres regidors i membres del Consell d’Infants. En la part central, i sota la conducció de l’actor Manel Justícia, els alumnes de P5 han anat sortint en grups reduïts davant dels seus companys i, mentre uns explicaven des del micròfon quins són els seus drets i els seus deures, d’altres estampaven en una caseta de cartó els dibuixos que recreaven també aquesta reivindicació.

 

Enguany, el contingut s’ha centrat en el lema que “Tots els infants tenen dret a refugi i a viure en un món de pau”, de manera que una bona part del contingut ha estat vinculat a aquest a temàtica. En l’acte, doncs, s’han recordat infants que han hagut de marxar de casa seva, en zones amb conflicte, i han hagut d’anar a viure en altres indrets, com ara Manresa. També s’ha reivindicat el dret a jugar, el dret a la salut, el dret a la igualtat, el dret a l’educació, el dret a la participació, el dret a la pau i el benestar, etc.

 

L’acte també ha inclòs la interpretació conjunta, amb coreografia inclosa, de la cançó “El món seria més feliç”. Seguidament, les conselleres infantils Arlette Eustaquio i Ariadna Vergés han recordat que la seva tasca és “pensar actuacions i propostes per millorar la qualitat de vida i garantir els drets de tots els nens i nenes de Manresa” i han agraït la feina dels infants de les escoles La Font i Vedruna”.

 

Al seu torn, l’alcalde, Valentí Junyent, ha remarcat que l’acte d’avui és “acte simbòlic però necessari i que als adults ens serveix, cada any, per tenir presents i no oblidar els vostres drets”.  Segons ell, la temàtica d’aquest any ens serveix per deixar clar que, deixant de banda el lloc on hagin nascut, tots els infants mereixen viure en pau i en unes condicions dignes, en ciutats acollidores com Manresa. “Malauradament, en alguns llocs del món hi ha conflictes i els nens són els que més ho pateixen. Tant de bo entre tots, grans i petits, treballem per millorar aquestes situacions i que no hi hagin nens i nenes que hagin de patir pels conflictes creats pels adults”.

 

L’alcalde ha recordat que fa pocs dies, dijous passat, el Consell d’Infants ja va passar pel Ple Municipal, per “demanar-nos que tinguem en compte els nens i nenes quan prenguem les decisions a l’Ajuntament”

 

Valentí Junyent ha tancat l’acte afirmant que “tant de bo féssim més sovint aquesta petita aturada per escoltar-vos i deixar-nos encomanar pel vostre esperit. En aquest saló de sessions, on sovint els polítics ens discutim per decidir què és el millor de la ciutat, també hi ha lloc per actes com el d’avui, que ens ajuden a prendre consciència que és positiu mirar-nos les coses amb els vostres ulls”.

 

Posteriorment, l’activitat ha continuat a la plaça Major, amb animació a càrrec de Manel Justícia.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat