Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa exigeix la llibertat dels presidents d'ANC i Òmnium i condemna la brutalitat policial de l'estat a Catalunya

Imatge de la notícia
18/10/2017

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa ha aprovat aquest vespre una proposició dels grups d’ERC, CDC, CUP i DM per exigir la llibertat dels presidents d’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i denunciar, condemnar i reprovar la violència generada per l’estat espanyol, mitjançant l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, contra veïns i veïnes del nostre país que volien exercir la democràcia, l’1 d’octubre passat. El text també demana la dimissió i cessament dels màxims responsables de l’operatiu, entre els quals el president del govern. Mariano Rajoy, el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, i el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, entre altres.

 

“Manresa condemna de manera alta i clara la violència generada per l’estat espanyol, emparat pel seu govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats durant el referèndum de l’1 d’octubre”. I “exigeix la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart”. Són dos dels acords de la proposició dels grups municipals d’ERC, CDC, la CUP i DM, que ha estat aprovada aquest vespre al Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa amb 20 vots favorables (CDC, ERC, CUP, DM i regidor Miquel Davins), 2 en contra (C's) i 3 abstencions (PSC).

 

El text de la proposició també demana la dimissió i cessament dels màxims responsables polítics de l’operatiu desplegat pels cossos policies de l’estat, Mariano Rajoy, Juan Ignacio Zoido, Enric Millo i Emilio Ablanedo, i el cessament immediat del responsable directe de l’operatiu, Diego Pérez de los Cobos, i declarar-los a tots ells persones non grates al municipi.

 

Igualment, a la proposició es condemnen les paraules del rei Felip VI, pronunciades el dimarts 2 d’octubre després d’una jornada d’aturada i mobilització general, en què no condemnava la repressió estatal ni mostrava la seva solidaritat amb els que la van patir. És per això que l’Ajuntament no participarà de cap acte que hi hagi la seva presència ni el convidarà a cap acte organitzat pel consistori.

 

Igualment, la proposició declara “la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals”. Igualment, mostra “la solidaritat de l’Ajuntament amb els municipis afectats pels danys provocats per la violència policial i amb les persones ferides com a resultat de la brutalitat en l’actuació desproporcionada dels cossos de seguretat de l’estat”.  També exigeix al ministeri d’Interior el rescabalament pels danys materials causats pels cossos de seguretat de l’estat “en la seva actuació desmesurada a Catalunya”; reconeix l’actitud i compromís de la resistència popular no violenta de les més de 2 milions de persones que l’1 d’octubre van defensar els col·legis electorals; i exigeix la retirada de tots els efectius policies de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil enviats “per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania, i que segueixen al nostre país”.

 

D’altra banda, en el Ple Municipal d’avui també s’ha aprovat la modificació de les ordenances fiscals que han de regir a partir de l’1 de gener de 2018. El dictamen ha obtingut 15 vots favorables (CDC i ERC), 6 abstencions (PSC, C's i regidor Miquel Davins) i 4 vots en contra (DM i CUP). Amb l’objectiu de mantenir el nivell de prestacions en els serveis municipals, al Ple s’ha aprovat la modificació de les ordenances fiscals per al 2018 amb un increment del 2,5% per a la majoria d’impostos i taxes. L’increment es porta a terme bàsicament per compensar el descens d’ingressos ocasionat per la incidència del canvi normatiu respecte l’aplicació de les plusvàlues. La taxa d’escombraries s’incrementa 12 euros anuals, a causa de les despeses provocades pel fet que a partir del 2018 caldrà fer un pretractament de la fracció rebuig, que es farà al Vallès.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat