Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

S'obre la convocatòria pels artistes que vulguin participar a "Jardins de Llum, 2018"

Imatge de la notícia
21/09/2017

L’esdeveniment, que s’emmarca dins la Festa de la Llum i del Misteri de la Llum de Manresa, se celebrarà el vespre i nit del dia 20 de febrer, i les inscripcions ja són obertes fins el proper 12 de gener.


 

Ja s’ha obert la convocatòria pels “Jardins de Llum, 2018”, adreçada a tots aquells artistes que vulguin participar, ja sigui de forma individual o col·lectiva, i presentar un projecte relacionat amb la llum i l’aigua a la Festa de la Llum i del Misteri de la Llum de Manresa. Des dela Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) vol continuar el suport a aquesta festa tan arrelada a la ciutat la proposta d’un recorregut ple d’art i mostres efímeres de carrer.

 

Durant la nit del 20 de febrer (des de les 18.30 h fins a les 22.00 h), el barri vell de Manresa acollirà diverses propostes artístics al carrer, sota la direcció artística la TAV-CCi la producció i el suport de l’Ajuntament Manresa. El festival pretén relacionar diverses activitats que resultin diferents, plenes d’emoció i qualitat pel seu concepte, sent participatives en la seva realització. Aquest 2018 es vol que els “Jardins de llum” torni a trobar la complicitats dels diferents agents socials de la ciutat i dels espectadors dels actes.

 

D’aquesta manera, “Jardins de llum” segueix en la tendència actual de manifestacions festives a l’entorn de l’aigua i de la llum, facilitades per l’evolució de la tecnologia de les projeccions i il·luminacions espectaculars, i els nous llenguatges efímers de l’art al carrer.

 

Com a referents, tot i les diferències de format, es podrien citar la “Fête des Lumieres” que se celebra anualment a Lió (França), les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, el “Mapping Festival” de Ginebra (Suïssa)  i la “Lluèrnia” d’Olot.

 

Bases per al concurs

 

Les bases per a la inscripció són les següents:

 

1. Pot participar a la convocatòria qualsevol persona a títol individual o col·lectiva

 

2. Les propostes artístiques hauran d’estar vinculades a la temàtica de la llum i/o l’aigua, i que tinguin en compte que s’instal·laran a l’aire lliure de manera efímera.

 

3. Per participar en la convocatòria cal fer arribar el projecte en un pdf, de sis DinA4 com a màxim, que inclogui :

 

- Títol, autors i descripció del projecte

- Material gràfic al·lusiu a la proposta, imatges il·lustratives del resultat final

- Plànol d’implantació a l’espai

- Detalls tècnics i calendari orientatiu de muntatge i desmuntatge

- Un breu currículum dels participants

- Dades de contacte (telèfon i e-mail, pàgina web...)

 

4. Totes les propostes (i consultes) s’han d’enviar al correu electrònic de la Taulade les Arts Visuals de la Catalunya Central: taulaartsvisualscc@gmail.com

 

5. El format de la proposta és lliure (instal·lació artística, circ, dansa o música).

 

6. El termini de presentació de les propostes finalitza el 12 de gener de 2018.

 

7. Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta entre el 18 i el 22 de gener de 2018.

 

8. Les propostes seleccionades seran presentades a la premsa a partir del dia del veredicte.

 

9. Els participants seleccionats hauran de fer arribar la informació necessària per la preparació de tots els elements de difusió i comunicació (imatge i descripció de la proposta) fins al 27 de gener de 2018 com a molt tard.

 

10. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.

 

 11. L’organització aporta a cada projecte 300€ (impostos inclosos). Si la proposta supera aquest cost, anirà a càrrec dels seus autors trobar-ne el finançament.

 

12. Cal que tots els projectes siguin autosuficients en el muntatge, desmuntatge i neteja de l’espai.

 

13. Es valorarà molt favorablement aquells projectes que facin servir energia solar o amb autonomia de la xarxa elèctrica.

 

 14. Es valorarà que el projecte estigui acompanyat d’imatges reals de la proposta teòrica que es presenta.

 

15. L’organització es compromet a fer difusió dels projectes seleccionats fent servir els seus canals digitals i contactes.

 

16. El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases i la participació en els termes establerts.

 

Selecció i criteris

 

La selecció dels projectes anirà a càrrec de membres de la TAV, amb el vistiplau dels membres de l’Associació Misteriosa Llum, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i agents culturals.

 

Es valorarà preferentment el següent:

- el grau d’innovació i l’aportació estètica de les propostes

- l’adequació als espais de l’itinerari de carrer dissenyat, i concretament al punt on es proposa instal·lar cada projecte amb una clara voluntat de posar en valor i embellir l’espai

- la resistència a les inclemències meteorològiques.

 

El Jurat podrà demanar més informació sobre qualsevol projecte i proposar a l’autor el lloc més idoni per la seva ubicació si així ho considera.

 

El Jurat i l’organització es reserven el dret de poder demanar una audició privada d’algun projecte per si cal cercar patrocinadors i col·laboradors.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat