Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

“Manresa, cor de Catalunya” i l'Àliga de la ciutat protagonitzen la imatge de la Festa Major 2017, que estrena la plaça Gispert com a escenari musical

Imatge de la notícia
05/07/2017

Des del 19 al 28 d’agost, Manresa celebrarà la seva Festa Major. Avui se n’ha presentat la imatge, que té com a protagonistes el cor, utilitzat com símbol de la marca “Manresa, cor de Catalunya”, i l’Àliga de la ciutat, que fa 25 anys. La música, per a totes les edats i gustos, serà una de les protagonistes de la festa, amb novetats importants, com la incorporació de la plaça Gispert com a escenari musical. Avui també s’ha fet la tradicional fotografia de família amb organitzadors i col·laboradors de la Festa.

 

La imatge del programa de Festa Major d’enguany té dos grans eixos ben definits: en primer lloc la marca “Manresa, cor de Catalunya” i en segon  l’Àliga de Manresa, que enguany celebra el 25è aniversari. Aquests dos protagonistes es fusionen per donar lloc a la imatge de la Festa Major. 

 

És previst editar 40.000 programes, 4.000 programes de butxaca, i es col·locaran 250 banderoles en els principals carrers de Manresa. El programa, amb disseny i maquetació d’Anna Martí, s’editarà en format horitzontal. Els 40.000 exemplars es distribuiran a les bústies i llocs cèntrics de la ciutat durant els primers dies d’agost.

 

Aquest migdia s’ha presentat la imatge de la Festa Major i la programació musical, amb la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas; el coordinador de Manresa de Festa, Joan Orriols, i la creadora de la imatge, Anna Martí. També s’ha fet la tradicional fotografia de família amb organitzadors, entitats participants i col·laboradors de la Festa Major, que com cada any formarà part del programa.

 

En la presentació, la regidora Neus Comellas ha explicat que la tria del cor, que ara es mostra somrient, s’ha fet per continuar potenciant aquest element identificatiu, que l’Ajuntament de Manresa utilitza com a imatge de la marca “Manresa, cor de Catalunya”. Per a Neus Comellas, “el cor diu moltes coses: cor és sentiment, és motor, és centralitat, passió i veritat. Quan algú et diu alguna cosa ‘de tot cor’, t’ho diu de veritat. Els manresans som gent de veritat. El cor és una suma de valors, que es resumeixen en el concepte d’amabilitat. Manresa és una ciutat amable i és el que volem transmetre”.

 

La Gispert s’estrena com a escenari musical

Els escenaris musicals per excel·lència d’enguany estaran a la Plaça Sant Domènec, la Plana de l’Om i, com a novetat, a la Plaça Gispert. A més, la Principal de la Bisbal actuarà a la Plaça Porxada i el Ball del Correfoc se celebrarà a la Plaça Major. Com és habitual, la Festa Major Alternativa se celebrarà principalment a la plaça de Puigmercadal.

 

Un bon cartell per a tres espais ben definits i per a un tipus de públic diferent. La programació musical és complementarà amb d’altres activitats que es faran públiques en la presentació del programa d’actes.

 

Plaça Sant Domènec:

 

Divendres 25 d’agost, a les 22 h 6a edició de la FM 3.0 Festa Major by Manrusionica, amb Doctorrorror i Radiocontrol

 

Doctorrorror: DJ consolidat de l’escena underground de la comarca. Domina multitud d’estils de música electrònica, disposat a fer ballar el públic des del primer moment.

 

Radiocontrol: des de Barcelona, parteix de l’electro per donar un repàs a l’indie, techno, dubstep, bass i House, amb la idea de passar-ho bé. Transmet eclecticisme en les seves produccions i remixes.

 

Dissabte 26 d’agost, a les 23.00: La Sra. Tomasa i, després, Tapeo Sound System

 

La Sra. Tomasa: presentarà la seva festa “Mandinga tour”. Aquesta banda es caracteritza per allunyar-se del patró convencional, apostant per una barreja d’estils , amb una fusió ballable de ritmes com drum’n’bass, moombathom, trap, dubstep, amb cúmbia i altres ritmes llatins.  

 

Tapeo Sound System: va néixer a Palafolls, l’any 2010. La clau del seu èxit rau en la seva capacitat per aglutinar tots els hits en una sola gira. Pop, rock, reggae, rumba, disco, samba, punk, ska, heavy, funk, electrònica...

 

Diumenge 27 d’agost, a les 23 h: Ebri Knight i La Terrasseta de Preixens

 

Ebri Knight: arriben des del Maresme, arrelats als instruments tradicionals  i les veus populars. Beuen de la tradició per a reinventar l’espectacle. Portaran a l’escenari el seu disc d’estudi Foc!, amb una energia contundent, i agermanant les tradicions musicals mediterrània i celta.

 

La Terrasseta de Preixens: és un grup que es va formar a Preixens, amb components de Tàrrega i Igualada. A Manresa hi arriben amb el seu quart treball, Tou, amb una barreja de pop i electrònica, sense deixar de banda la festa i fusió dels seus anteriors treballs.

 

Plana de l’Om:

 

Divendres 25 d’agost, a partir de les 23 h: Star3 i, a continuació, DJ Adrià Ortega

 

Star3: la banda neix l’any 2013 de la mà del manresà Jos Racero. És formada pel cantant (a la veu i guitarra), Esteve Martínez (baix) i Nil Bibrian (bateria). Interpreten grans èxits actuals del món del pop, rock, funky i disco, i alguns clàssics.

 

DJ Adrià Ortega: un dels DJs amb més prestigi i projecció del panorama nacional, actualment locutor de Los40.

 

Dissabte 26 d’agost, a partir de les 23 h: Albercocks i, tot seguit, Dj Eudald

 

Albercocks: és una banda musical que versiona cançons de Disney a través d’estils com la rumba, el reggae o l’ska. Presenten les melodies més clàssiques en un directe potent, amb l’objectiu de fer que la gent s’ho passi bé ballant-les i cantant-les.

 

DJ Eudald: Un DJ actual, que combina ritmes i ofereix el que el públic vol en tot moment.

 

Diumenge 27 d’agost, a partir de les 23 h: Sixtus i DJ Cris

 

Sixtus: des d’Osona, arriben versionant temes de tots els estils i èpoques, especialment temes actuals, en un directe enèrgic i contundent.

 

DJ Cris: DJ polivalent, amb una llarga experiència en diferents sales i festes de Catalunya.

 

Plaça Gispert:

 

Divendres 25 d’agost, a les 23 h: Itzipa i, tot seguit, Bremen

 

Itzipa: grup manresà format per Anna Jané, Clara Sorolla, Enric Soler, Jordi Pulpillo i Ferran Izquierdo. Interpreten versions d’arreu, reggae amb tocs de funky, jazz, pop..., amb un estil personal. Aquest any van ser els guanyadors de la tercera edició del concurs Llumplugged.


Bremen: arriben des de Barcelona, on el grup va formar-se l’any 2011. La banda es defineix com Pop-Rock i americana, i compta amb dos treballs discogràfics publicats.

 

Dissabte, 26 d’agost, a partir de les 23 h: Puput i, a continuació, El Fugitiu

 

Puput: des de la Catalunya central, formada per músics de grups mítics com Gossos, Plouen, Boogie Dreams i Toia, entre d’altres. Melodies pop i postrock salvatge.

 

El Fugitiu: també des de Manresa i el Bages, arriben amb les seves lletres originals, divertides, crítiques, seductores i gamberres. Semifinalista de la 16a edició del concurs de maquetes Sona9.

 

Plaça Porxada:

 

Dissabte 26, a les 19 h concert, i a les 23 h, ball de festa major amb l’Orquestra Principal de la Bisbal.

 

La història d’aquesta formació es remunta a l’any 1888. La seva trajectòria i els músics que n’han format part han fet que avui sigui considerada la primera cobla dels Països Catalans. L’orquestra oferirà un concert format per música diversa i de qualitat, una barreja d’estils musicals i idiomes, amb la voluntat de transmetre emocions.

 

Plaça Major:

 

Diumenge 27, a les 23 h, Gospel for Kids, a càrrec de Dream Kids, que oferirà un concert d’una hora de durada pensat per trencar els estereotips que envolten la música gòspel. Una formació de cinc joves cantants que fan autèntics malabars amb les seves veus.

 

Dilluns 28, després del Correfoc i per acabar la Festa Major, la plaça Major tornarà a ser l’escenari del Ball del Correfoc, el concert final de la Festa Major, amb l’actuació de Hotel Cochambre i DJ Cochambre.

 

Hotel Cochambre és una companyia musical formada l’any 2000. Ha revolucionat el panorama de la festa i els grups de versions. El seu èxit es basa en el talent natural, la posada en escena i la seva forma d’interpretar les cançons, en un espectacle on barregen elegància i picardia. 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat