Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Les atraccions de la fira de l'Ascensió continuaran als Trullols el proper cap de setmana

Imatge de la notícia
23/05/2017

L’Ajuntament de Manresa i els firaires han acordat prorrogar l’estada de les atraccions al sector dels Trullols aquest proper cap de setmana. El dispositiu especial de mobilitat, que ja va funcionar correctament el cap de setmana passat, es mantindrà. Dissabte el bus urbà va tenir un 30% més d’usuaris que el mateix cap de setmana de l’any passat i diumenge l’increment va ser del 225%.

 

Les atraccions es queden al sector dels Trullols un cap de setmana més. L’Ajuntament i els firaires han acordat aquesta pròrroga de la fira i la gran majoria d’atraccions (llevat de les que ja tenien compromesa la seva presència en algun altre indret) continuaran al sector un altre cap de setmana. Ells mateixos ho van sol·licitar de l’Ajuntament, arran de la valoració positiva que fan de l’afluència de públic el cap de setmana de fira.

 

La ubicació de les atraccions que s’ha estrenat aquest cap de setmana és el solar situat entre els carrers Caietà Mensa i Agustí Coll, als Trullols, que ha substitut l’avinguda de Francesc Macià, l’espai on s’havien ubicat els últims anys les atraccions. La decisió de dur a terme el trasllat respon al fet que és un espai on s’afecta menys la mobilitat, es guanya en seguretat i s’elimina qualsevol possibilitat de molèsties als veïns.

 

L’Ajuntament de Manresa ha pres aquesta decisió amb la voluntat de proporcionar als firaires un espai més adient i en condicions adequades. La nova ubicació al solar dels Trullols, de titularitat municipal (vegeu plànol de localització) és el mateix indret on recentment ja s’han ubicat carpes de circs que han visitat la ciutat. L’associació d’empresaris dels Trullols s’ha mostrat en tot moment predisposada a rebre les atraccions, i els firaires han acceptat el trasllat.

 

La ubicació a l’avinguda de Francesc Macià comportava una afectació important a la mobilitat, ja que requeria tallar completament aquest vial i tenia afectacions en carrers adjacents. També hi havia algunes molèsties puntuals per sorolls, i el sector tenia dèficit d’aparcament. Igualment, el fet que la zona d’atraccions estigués partida per un vial, la carretera del Pont de Vilomara, amb volum elevat de trànsit, era un problema de seguretat en una zona molt freqüentada per menors.

 

A la nova ubicació no hi ha afectacions a la mobilitat, hi ha més places per aparcar al conjunt del sector, i la zona queda lluny de qualsevol zona d’habitatges, per la qual cosa s’elimina també qualsevol possibilitat de molestar veïns.


Valoració positiva del servei de bus urbà amb motiu de la Fira de l’Ascenció

 

El reforç del servei de bus aquest passat cap de setmana, amb motiu de la Fira de l’Ascensió, ha tingut molt bona acollida. El dissabte va incrementar un 31% els usuaris i el diumenge un 225%.

 

En concret les línies que han tingut un increment més elevat han estat la línia 1, ampliada des del dia 4 de maig amb més freqüència de pas i amb noves parades fins al sector dels Trullols, i la línia 8, que també fa parada als Trullols.

 

El servei de bus urbà de dissabte 20 de maig de 2017 va tenir un 30,79% d’increment d’usuaris respecte el mateix cap de setmana de fira de l’any passat, i ha passat de 2.936 viatgers a 3.840 viatgers.

 

La línia 1 ha incrementat un 64% la xifra d’usuaris i la línia 8 un 45%.

 

El diumenge 21 de maig encara hi ha hagut un increment més elevat d’usuaris, un total del 225% (més del triple); i s’ha passat de 907 viatgers a 2.946 viatgers. El diumenge es va reforçar el servei de la línia 8, passant de les freqüències habituals, que són d’una hora, a freqüències de 30 minuts. En aquest cas l’increment d’usuaris ha estat del 120%. També es va posar en servei la línia 1 i va obtenir uns resultats de 1.342 viatgers en un dia.

 

Aquest elevat increment es valora molt positivament, i més tenint en compte que habitualment la línia 1 no fa el servei en diumenge. Es considera, doncs, que la campanya de comunicació ha donat resultats i es valora la bona campanya de comunicació i a la bona resposta dels ciutadans a moure’s per la ciutat en bus urbà.

 

La campanya de comunicació es va fer en busos i marquesines, amb l’eslògan “Viu la fira en bus”;  també amb la col·laboració de l’associació d’empresaris de Els Trullols amb anuncis a mitjans.

 

 

Es manté el reforç del bus urbà per facilitar els desplaçaments del centre a les atraccions i viceversa

 

Atès aquests bons resultats i per tal de facilitar el transport a la fira d’atraccions situada al sector dels Trullols i també des d’aquesta zona cap al centre de la ciutat, l’Ajuntament de Manresa torna a programar el mateix reforç del servei de bus urbà.

 

En concret, el diumenge 28 hi haurà un reforç de les línies L1 i L8 (perimetral), juntament amb la línia F de festius, de manera que a la parada dels Trullols hi haurà un bus cada 9 minuts de mitjana (circularan un total de 7 vehicles l’hora).

 

Dissabte 27, es mantindran els canvis que es van estrenar el dia 6 de maig: increment de la freqüència de pas de la línia 1 i ampliació del recorregut per passar pels Trullols, cosa que, combinada amb el servei habitual de la línia 8, permet que circulin 6 busos l’hora (un cada 10 minuts de mitjana).

 

Per donar a conèixer aquest reforç del servei, es continua la campanya informativa en busos i marquesines. Es pot consultar a www.manresabus.com per més informació.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat