Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa rebrà 825.000 euros dels fons europeus FEDER per a continuar impulsant el projecte Manresa 2022

Imatge de la notícia
19/02/2017

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs, ho anunciat avui durant la seva visita a Manresa. Aquest ajut econòmic està adreçat a la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural de Manresa.


 

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, ha anunciat avui que Manresa rebrà 825.538,78 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020, un ajut econòmic sol·licitat per l’Ajuntament de Manresa adreçat a la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural per al projecte “Manresa 2022: arribada del camí Ignasià”.

 

La titular de Governació ha fet pública la concessió del FEDER aquest matí, al Centre d’Interpretació del carrer del Balç de Manresa, en el marc d’una visita en què ha estat acompanyada per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy; i el regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet.

 

El projecte, que es desenvoluparà fins l’any 2020, té un pressupost de més de 2 milions d’euros, dels quals 1,6 milions són subvencionables. Aquests seran finançats a parts iguals entre el Govern i l’Ajuntament de Manresa, que hi invertiran 825.539 euros cadascun. La proposta se centra a promoure el projecte turístic ‘Manresa 2022’, tant en la millora del patrimoni històric i cultural, relacionat amb la Manresa ignasiana, com en la millora dels serveis turístics de promoció, comercialització, acollida i informació turística. El projecte inclou actuacions al Museu Comarcal, al carrer del Balç, a la Via de Sant Ignasi, al tram manresà del camí Ignasià i la construcció d’un ascensor entre la plaça Major i del carrer de Santa Llúcia per millorar l’accessibilitat. El projecte també inclou un pla de Comunicació Manresa 2022.

 

Aquesta iniciativa s’emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.

 

Consellera Borràs: “Manresa s’ho ha guanyat per mèrits propis”

 

Meritxell Borràs ha mostrat la seva satisfacció per poder comunicar “una bona notícia per  Manresa” i ha assegurat que la concessió de la subvenció “és gràcies al mèrits propis, ja que la ciutat ha presentat un molt bon projecte que permetrà millorar el seu patrimoni cultural”. La consellera ha explicat que Catalunya rebrà 45 milions d’euros de la Unió Europea, dels quals 825.538,79 euros aniran cap a Manresa. Amb aquesta ajuda en forma de subvenció “el Govern de la Generalitat mostra la seva voluntat de ser al costat de les administracions locals i contribuir a donar serveis als ciutadans i aquest FEDER serà bo í positiu per tirar endavant el projecte Manresa 2022”.

 

Per la seva banda, Valentí Junyent ha donat les gràcies al govern de la Generalitat pel seu suport i confiança i ha valorat de forma molt positiva d’aquesta ajuda “que és molt important” per al projecte Manresa 2022  “ja que ens permetrà fer un salt endavant en la millora del patrimoni arquitectònic i cultural, en la millora del Centre Històric i en el reforç dels serveis turístics”. L’alcalde ha volgut ressaltar també que “Manresa 2022 és una aposta decidida de la ciutat, que compta amb el suport institucional i que, sens dubte,  ens ajudarà a reforçar la projecció de Manresa cap l’exterior”.

  

Al seu torn, Marc Aloy ha fet una recordatori dels projectes que estan en marxa i els treballs pendents que es podran continuar gràcies a aquests fons FEDER, com són la continuació d’actuacions al Museu Comarcal , la millora de murs de pedra seca i senyalització del final del camí ignasià, la instal·lació d’un ascensor entre la plaça Major i del carrer de Santa Llúcia, la millora de vorera esquerra de la via Sant Ignasi i completar la urbanització i recuperació d’espais pendents del carrer del Balç. Per al regidor “és un projecte que relliga patrimoni, espai urbà, cultura i entorn natural. Aquestes actuacions reverteixen directament en una millora per la qualitat de vida de la gent que viu al Centre Històric”.

 

Finalment, Joan Calmet ha qualificat aquests fons FEDER de “baló d’oxigen” per al projecte Manresa 2022, un suport econòmic que ajudarà a “continuar reforçant  la musculatura de l’Oficina de Turisme”.  El regidor de Festes i Turisme ha assenyalat la importància de continuar treballant en el foment de la marca de ciutat “Manresa, Cor de Catalunya” i la millora dels serveis turístics de gestió, difusió, comercialització i informació turística de la Manresa ignasiana.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat