Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Arriba la 13a edició de la cursa de 10 Km Urbans de Manresa, que aquest any estrena la modalitat de 5 km

Imatge de la notícia
23/10/2016

L’actual prova reina de l’atletisme en ruta a Manresa arriba aquest proper diumenge, 30 d’octubre. Com cada any, el darrer diumenge d’octubre, els 10 km Urbans acolliran centenars d’atletes que ompliran els carrers més cèntrics de la ciutat. Aquest any s’estrena també la modalitat de 5 km i com els darrers anys, també hi haurà curses infantils. La sortida serà a la Ben Plantada, i l’arribada a Crist Rei. La prova és organitzada pel Club Atlètic Manresa, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.


 

La possibilitat de triar entre els recorreguts de 5 i de 10 km és la principal novetat de la cursa urbana de Manresa, que com és habitual arriba a final d’octubre. Aquest proper diumenge tindrà lloc la 13a edició de la cursa, en què es preveu de nou la participació de centenars de corredors, de casa nostra i de la resta del país.

 

Aquesta i altres novetats de la cursa han estat presentades avui pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; per la presidenta del Club Atlètic Manresa, Mercè Rosich; pel director tècnic del Club Atlètic Manresa, Joan Lleonart; i pels atletes David Martínez i Oussama Chouati, que són dos dels favorits d’aquesta edició de la prova.

 

Serracanta ha fet una crida a la participació d’una prova “atractiva, que fa ciutat i contribueix a l’autoestima dels manresans, ja que podem gaudir dels carrers de Manresa fent esport i fent salut”. El regidor ha tingut paraules d’agraïment al treball del Club Atlètic Manresa pel seu treball al llarg de les tretze edicions d’una prova “que és un referent dins el calendari esportiu de la ciutat”.

 

Al seu torn, Mercè Rosich ha animat a la gent, “especialment de Manresa i comarca, a participar i fer que aquesta cursa sigui una fita important dels amants de l’atletisme de la Catalunya Central”. La president del Club Atlètic Manresa ha reconegut que “els últims anys hi ha un nombre exagerat de curses arreu i això que fa que minvi el nombre de participants. Tot i això confiem en la fidelitat dels runners de casa nostra i que sigui una prova molt participada”. Rosich ha volgut agrair també el treball que desenvolupen any rere any els voluntaris i els agents de la Policia Local de Manresa.

 

Joan Lleonart ha explicat “des de l’organització estarem molt contents si superem els 600 inscrits, i creiem que la cursa de 5 km és una bona opció perquè les persones amb menys preparació o que s’inicien en l’atletisme puguin participar en una distància que fa la prova tingui un caràcter molt més popular i participatiu”.

 

Finalment, els atletes David Martínez –guanyador de la prova de l’any passat- i Oussama Chouati han coincidit en valorar de forma molt positiva els recorreguts de les proves de 10 km i 5 km. Martínez ha manifestat que “aquesta cursa, si es fa amb seny, té un recorregut molt agradable i molt entretingut que et permet fer un bon temps”. Chouati també ha valorat el fet que “la prova de 5 km per a gent que s’inicia en l’atletisme ofereix un recorregut molt còmode amb més de tres quilòmetres en baixada”.

 

Sortida a la Ben Plantada

 

El circuit de 10 km serà el mateix que en totes les edicions, amb sortida ala Ben Plantada, un recorregut totalment urbà i arribada a Crist Rei. No és un traçat totalment pla, però sí que és apte per a aconseguir bones marques. Enguany hi ha la novetat del circuit de 5 km. En aquesta cursa, els atletes aniran junts fins al km 2, al’alçada del pas per la sortida, i aquí els que fan la cursa curta es desviaran Passeig avall, per fer un itinerari alternatiu i acabar també a Crist Rei.

 

L’hora de la sortida és a 2/4 d’11 del matí, i abans hi haurà curses infantils, per a atletes nascuts a partir del 2003. La sortida serà a les 10 del matí, i el recorregut, de 700 metres. Cada participant rebrà una medalla.

 

David Martínez, atleta local del Club Atlètic Manresa i guanyador de les dues darreres edicions, serà el gran favorit en la prova masculina. En fèmines, hi ha confirmada la presència de Meritxell Soler i de l’artesenca Carme Tort, ambdues corredores de l’Avinent Manresa. Altres atletes destacats que hi participaran són el manresà Oussama Chouati –que es troba encara en territori català, abans de tornar el proper gener a la universitat de Maryland on es troba becat-, i l’atleta Ricard Pastó (AA Xafatolls) –guanyador de la darrera Mitja de Mollerusa- . En la cursa de 5 Km cal destacar la participació de Toni Baños (Avinent Manresa).

 

L’atleta establert a Navarcles Pol Guillén, amb sis victòries, i la manresana Meritxell Calduch, amb quatre, són els que més vegades s’han endut el triomf a la prova. Els rècords de la prova, però, són per a José Ríos (29.44) i Rosa Morató (33.33), dues marques de gran nivell assolides el 2010.

 

La inscripció a la prova està limitada a 1.000 corredors i finalitza a les 24.00 h d'aquest dimecres. Es poden fer per Internet, a www.cx10kmanresa.org, o presencialment, al Club Atlètic Manresa (estadi El Congost) i a Esports Sagi (Primer de Maig, 4). Els preus de les curses són de 13 euros (amb xip propi) o bé 15 euros (amb xip de lloguer). Les curses de promoció tenen un preu de 3 euros.

 

Tots els participants rebran una bossa d’obsequis i una samarreta tècnica. Hi haurà trofeus als tres primers masculí i femení, i als primers de cada categoria. 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat