Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament executa les obres de millora del drenatge del sector nord del parc de Puigterrà

Imatge de la notícia
22/09/2016

L’actuació té l’objectiu de resoldre la recollida i la conducció d’aigües pluvials del costat nord del turó. Té un cost de 95.716,23 euros i un termini de realització d’un mes. Els treballs donen resposta a la petició dels  veïns que resultaven afectats per la baixada de les aigües pluvials dins els seus patis. D’altra banda, l’Ajuntament està duent a terme la millora de la xarxa de reg de les zones enjardinades de la part superior del parc.


 

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat  les obres de millora del drenatge del sector nord del parc de Puigterrà, una actuació que té l’objectiu de resoldre la recollida i conducció de les aigües pluvials del costat nord d’aquest turó. Els treballs estan pressupostats en 95.716,23 euros (iva inclòs) i es preveu que quedaran enllestits en aproximadament un mes, a l'entorn de final d'octubre.

 

L’actuació ha estat presentada aquest matí pel regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta. L’àmbit de les obres abasta el sector nord del parc, a la part posterior del carrer Circumval·lació, des de l’antiga Pista Castell fins a les primeres finques del carrer Pujada del Castell. La franja principal d’actuació es situa en la part superior del talús, amb la intenció de poder resoldre la recollida de les aigües pluvials abans no formin xaragalls (incisions  que produeix l'aigua de la pluja en escórrer-se per un terreny inclinat) en el talús i arribin als patis de les finques amb els greuges que això comporta als veïns. L’actuació està adreçada a distribuir elements naturals i artificials que recullin i condueixin les aigües pluvials cap a la xarxa de sanejament, de forma controlada.

 

Dóna resposta a una demanda històrica dels veïns

 

La millora del Parc de Puigterrà és una demanda ciutadana reiterada que no s’ha pogut engegar atesa la important superfície que ocupa i l’abrupta topografia que el conforma.  .

 

La majoria dels edificis residencials disposen de patis extrets del terreny natural. Just a tocar dels murs de contenció d’aquests patis s’enlairen els talussos molt verticals que donen lloc al turó del Puigterrà. L’escorrentia natural que provoca la topografia del turó fa que es formin petites torrenteres o làmines d’aigua que ocasionalment han inundat patis o esllavissat murets dèbils. Per tant, es feia necessari que les primeres intervencions vagin destinades a minimitzar aquesta problemàtica.

 

Instal·lació d’una barrera-duna

 

Com a element de configuració formal més potent, en aquesta actuació es col·locarà una barrera-duna. Amb aquest sistema basat en la terra armada, es formalitza una duna de terreny resistent, encastada al terreny natural, que evita les esllavissades. Annex al peu de la duna, es construirà una cuneta prefabricada de formigó que garanteixi una major facilitat de manteniment i millor conducció.

 

Aquesta duna es veurà interrompuda en aquells punts que interessi disposar de pas per arribar a zones interiors del parc, inaccessibles per cap altre lloc. Però la cuneta tindrà continuïtat, cobrint-se amb una llosa prefabricada per tal de permetre el pas.

 

Paral·lelament, als llocs on, de cara als usuaris, no sigui recomanable col·locar cunetes prefabricades, als talussos on la mateixa topografia ho demana es faran cunetes amb terres. Es dirigiran al mateix circuit de drenatge.

 

Una vegada resolt el capçat del talús, es formaran dues baixades amb cunetes de formigó executades in situ, amb una secció esglaonada per tal d’evitar acceleracions del cabal.

 

Les dues baixades desemboquen en una cuneta a la zona del muret existent darrera del casal d’avis. Aquest cuneta s’haurà de refer, per tal d’assegurar-ne la secció i el pendent.

 

Renovació de la xarxa de reg de les zones enjardinades

 

D’altra banda, l’àrea de Manteniment de l’Ajuntament de Manresa està treballant en la millora del reg de les zones enjardinades de la part superior del parc de Puigterrà. Concretament, ja s’ha renovat totalment la xarxa de reg  i s’han col·locat aspersors a les zones enjardinades. Igualment, a primers de l’any vinent és previst que s’inclogui el reg del parc en el sistema de telegestió, cosa que afavorirà una millor gestió de l’aigua.

 

El cost de la millora de la xarxa de reg ha estat de 28.000 euros i per a la telegestió el pressupost estarà a l’entorn dels 10.000 euros.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat