Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament reconeix les empreses col·laboradores del projecte "Manresa, ciutat cardioprotegida"

Imatge de la notícia
06/04/2016

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, ha presidit aquest vespre un acte institucional al Saló de Sessions en què s’ha agraït una iniciativa que ha permès el desplegament d’una xarxa de 31 desfibril·ladors, situats a en indrets públics de la ciutat.


 

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest vespre un acte institucional de reconeixement públic a les empreses col·laboradores del projecte “Manresa, ciutat cardioprotegida”, una iniciativa que ha permès la instal·lació recent d’una xarxa de 31 desfibril·ladors, que s’han situat en indrets públics de la ciutat.

 

L’acte ha estat presidit pel conseller de Salut dela Generalitatde Catalunya, Antoni Comín, i ha comptat també amb la participació de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Salut, Mercè Rosich; el director general dela MútuaGeneralde Catalunya, Daniel Redondo; i el president de Rotary Club Manresa Centre, Santiago Vivancos. La sessió ha inclòs també una intervenció del periodista i divulgador Marcel Gorgori.

 

En els parlaments, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat que avui és “un dia molt important per a la ciutat, que estrena la xarxa de 31 desfibril·ladors després d’un procés llarg i que no ha estat fàcil, però gràcies a la col·laboració i suport de moltes persones, empreses i institucions”. Junyent ha afirmat que l’acte significa un “bany d’autoestima” perquè és un pas més que referma la qualitat del sistema sanitari manresà, amb “grans professionals i amb una estructura sanitària molt sòlida. Som capital de referència per a les comarques de la Catalunya central”.

 

L’alcalde també ha posat en valor el treball en equip d’entitats públiques i privades al servei de les persones per fer realitat el projecte de la instal·lació de desfibril·ladors. “Estem orgullosos d’aquesta simbiosi públicoprivada i d’aquest esperit col·laboratiu” que ha permès tirar endavant un projecte molt important que “salva vides”.

 

Al seu torn, el conseller de Salut, Antoni Comín, ha agraït també les aportacions de les empreses i institucions per fer realitat el projecte, ha recordat que Manresa és una de les primeres ciutats cardioprotegides de Catalunya i ha assegurat que la voluntat del departament és treballar per tal que “el conjunt del país sigui cardioprotegit”.

 

El conseller, que prèviament havia fet una visita a l’Hospital de Sant Joan de Deu, de la Fundació Althaia, ha assegurat que “l’OMS reconeix que el sistema sanitari català està entre els millors d’Europa i del món” i, en aquest context, “Manresa té un dels estàndards més alts del país en matèria sanitària, per damunt de la mitjana”. Per això, ha demanat als ciutadans de Manresa que “quan passeu per davant de l’hospital de Sant Joan de Déu, penseu que sou davant d’un dels llocs on hi ha la millor sanitat pública del món. Sanitat pública, equitativa i d’accés universal”.

 

El conseller ha assegurat que el projecte d’instal·lació de desfibril·ladors representa un canvi cultural que fa evident que, més enllà del personal sanitari i de la responsabilitat de cadascú en la pròpia salut,  el ciutadà també és un actor important en el sistema sanitari (“tots som agents de salut”, ha dit).

 

“Manresa, ciutat cardioprotegida” és un projecte que ha estat impulsat per l’entitat Rotary Club Manresa,la MútuaGeneralde Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, juntament amb altres entitats col·laboradores i espònsors que durant l’acte han rebut un diploma i una carta d’agraïment.

 

Les empreses reconegudes han estat Aigües de Manresa SA, Centre Mèdic ITCO SLP; CUBE Fitness SL; Denso Barcelona SAU; Distribuidora Joan SA; Fundació Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa FP; Fundació Sociosanitària de Manresa; Fundació Universitària del Bages; Funderia Condals SA; KS Carrosseries SL; Mèmora Serveis Funeraris de Barcelona SA I Veritas – Palacios Marco SL.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat