Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa presenta el nou govern municipal, format per Convergència i ERC

Imatge de la notícia
07/01/2016

El carrer del Balç ha acollit avui la presentació del nou govern municipal de Manresa. Després d’una etapa de col·laboració, iniciada amb la signatura de l’Acord d’Investidura i Governabilitat, l’11 de juny passat, ara es fa un pas més i els grups municipals de Convergència i Esquerra compartiran govern. La proposta de remodelació del cartipàs es portarà al ple municipal del 21 de gener.


 

Els grups municipals de Convergència i ERC formaran a partir d’ara l’equip de govern de Manresa. En el proper ple municipal, previst per al 21 de gener, es portarà a aprovació la proposta remodelació del cartipàs, que inclou l’entrada al govern del grup municipal d’ERC. Si s’aprova, el nou govern començarà a treballar el proper 1 de febrer.

 

El dia 11 de juny passat, els grups de Convergència i ERC van rubricar, també al carrer del Balç, l’Acord d’Investidura i Governabilitat. A partir d’aquest document es va elaborar el Pla de Ciutat 2015-2019, que recull els compromisos pactats entre el govern i el grup municipal d'ERC a realitzar al llarg de l’actual mandat.

 

Els dos grups han decidit ara fer un pas més i compartir tasques de govern, per tal de continuar tirant endavant les actuacions previstes al Pla de Ciutat, que s’articulen en els cinc eixos programàtics de l’acord:

 

-Polítiques socials i per a la igualtat

-Participació ciutadana i transparència

-Promoció econòmica i foment de l'ocupació

-Impuls al centre històric

-Espai urbà, mobilitat i ciutat sostenible

 

L’Acord d’Investidura i Governabilitat preveia que el de seguiment del pacte valoraria la continuïtat de l’acord de govern i la possibilitat, si escau, de la posterior incorporació de regidors i regidores d’ERC al govern municipal. Atès que s’ha valorat de forma positiva el desenvolupament de l’acord, ara es materialitza aquesta incorporació.

 

L'acord de govern ha estat signat per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta del grup municipal d'ERC, Mireia Estefanell.

  

Acord “de gran transcendència històrica per a la ciutat”

 

En la presentació d’avui, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha mostrat la seva “satisfacció” per l’acord entre Convergència i ERC, que ha estat el fruit del treball conjunt de set mesos i que és conseqüència dels resultats electorals en les eleccions municipals celebrades del maig de l’any passat.  Junyent ha qualificat l’acord de “gran transcendència històrica per a la ciutat, atès que fins avui no hi ha havia cap precedent d’una coalició de govern entre Convergència i ERC a la ciutat de Manresa”.

 

Per a l’alcalde de Manresa, des de la signatura inicial de l’acord d’investidura i governabilitat, i més tard amb els acords dels dos grups en el marc del Pla de Ciutat i les negociacions de les ordenances i el pressupost municipal, cal destacar “que sempre hi ha hagut una bona entesa entre totes les persones que conformaran aquest govern i entre els dos grups municipals”.

 

Junyent ha reiterat que aquest acord “és un fet històric en la democràcia de Manresa” i permetrà “reforçar l’estabilitat de l’acció de govern sobre la base de cinc eixos programàtics que conformen l’acord”. Segons l’alcalde, “aquest serà un govern fort format per 22 regidories i 14 regidors que ajudarà la ciutat a fer un salt endavant”.

 

L’alcalde de Manresa ha volgut lloar “la disposició personal i generositat de cadascun dels regidors per ajudar a confeccionar un govern per donar el millor servei als ciutadans”. Finalment, Junyent ha assegurat que “no volem ser un govern corró, ja que la nostra intenció és continuar, com fins ara, col·laborant amb tots els grups polítics i amb transparència i participació com a eixos bàsics d’acció de govern”

 

Per la seva banda, la presidenta del grup municipal d’ERC, Mireia Estefanell, ha manifestat també la satisfacció del seu grup per l’acord de govern. La portaveu d’ERC i propera primera tinent d’alcalde de la ciutat ha dit que, arran dels resultat electorals, ”la ciutat ens reclamava complicitat” i ha afegit que, “durant aquests mesos ha crescut la confiança i ara podem dir que la suma dels dos equips multiplica”.

 

Després d’agrair tothom el treball i l’esforç que ha fet possible el pacte, Estefanell ha ressaltat que, amb l’acord, “ampliem nostres competències amb l’objectiu de donar servei a la ciutat i treballant a favor dels principis de justícia social, el bé comú, la participació, la cura de l’espai públic, el desenvolupament econòmic, la projecció de la ciutat i el suport al procés nacional”.

 

Al seu torn, el portaveu del govern i de Convergència, Antoni Llobet, ha explicat que després de l’acord d’investidura i governabilitat signat el juny passat “el document signat aleshores ha continuat viu i s’ha treballat setmanalment de forma positiva i ara es concreta amb aquest acord de govern que té com principi fonamental donar el millor servei als ciutadans i ciutadanes de Manresa”.

 

 

Renovació del cartipàs municipal

 

Com fins ara, el govern municipal s’estructura en quatre àrees. Cadascuna d’aquestes àrees tindrà com a president/a un/a regidor/a dels dos grups que formen el govern, i com a vicepresident/a, un/a regidor/a de l’altre grup. Aquestes vuit persones seran els tinents d’alcalde.

 

El govern municipal passarà de tenir 9  membres a tenir-ne 14.

 

La proposta de cartipàs que es presentarà al ple municipal del 21 de gener serà el següent:

 

A)   ALCALDE I TINENTS D’ALCALDE

 

  • Alcalde de Manresa: Valentí Junyent
    • Primera tinent d’alcalde: Mireia Estefanell
    • Segon tinent d’alcalde: Antoni Llobet
    • Tercer tinent d’alcalde: Marc Aloy
    • Quart tinent d’alcalde: Josep Maria Sala
    • Cinquena tinent d’alcalde: Àngels Santolària
    • Sisè tinent d’alcalde: Jordi Serracanta
    • Setè tinent d’alcalde: Jaume Torras
    • Vuitè tinent d’alcalde: Joan Calmet

 

 B) ÀREES I REGIDORIES

 

 

1. Àrea de Promoció de la Ciutat

 

Mireia Estefanell (Presidenta)

-Regidoria de Dinamització Econòmica

-Regidoria de Participació 

 

 Joan Calmet (Vicepresident)

-Regidoria de Turisme i Festes

-Regidoria de Barris i Acció Comunitària

 

Àuria Caus. Regidoria de Comerç i Indústria

Cristina Cruz. Regidoria d’Ocupació  

 

 

2. Àrea de Drets i Serveis a les Persones

 

Antoni Llobet (President)

-Regidoria d’Habitatge

-Regidoria d’Ensenyament i Universitats

-Portaveu del govern

 

Àngels Santolària (Vicepresidenta)

-Regidoria d’Acció Social

-Regidoria de Cooperació

 

Mercè Rosich

-Regidoria de Cohesió Social

-Regidoria de Salut i Gent Gran

 

Anna Crespo. Regidoria de Cultura i Joventut

Jordi Serracanta. Regidoria d’Esports

Cristina Cruz. Regidoria de la Dona

 

 

3. Àrea d’Hisenda i Governació

 

Josep Maria Sala (President)

-Regidoria d’Hisenda i Organització

 

Jaume Torras (Vicepresident)

-Regidoria de Recursos Humans i Transparència

 

Olga Sánchez. Regidoria de Seguretat Ciutadana

 

 

4. Àrea de Territori

 

Marc Aloy (President)

-Regidoria de Planejament i Projectes Urbans

-Regidoria d’Entorn Natural

 

Jordi Serracanta (Vicepresident)

-Regidoria de Qualitat Urbana i Serveis

 

Olga Sánchez. Regidoria de Mobilitat

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat