Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa acollirà aquest dissabte l'acció "Fem més amb menys" per impulsar la reutilització i l'intercanvi d'objectes

Imatge de la notícia
25/11/2015

Es tracta d’un espai que estarà situat a la plaça Sant Domènec on es faran tot un seguit d’activitats (tallers, tast de sopes, concerts...) per posar en comú idees amb l’objectiu de potenciar un estil de viure més respectuós amb les persones i el medi ambient.


 

Aquest dissabte, 28 de novembre durant la tarda, la plaça Sant Domènec acollirà l’espai “Fem més amb menys”. Es tracta de posar en comú idees amb l’objectiu de potenciar un estil de viure més respectuós amb les persones i el medi ambient mitjançant l’intercanvi i la reutilització d’objectes i productes.

 

Per aquest motiu s’han organitzat tallers adreçats al públic en general per aprendre a fer ornaments i regals de Nadal, com titelles, joies de ganxet, detalls per l’arbre de Nadal, etc.

 

Tast de sopes intercultural

 

A partir de les 5 de la tarda es podrà gaudir d’un tast de cinc sopes del món. Diferents associacions de la ciutat, cuinaran una sopa plena d’ingredients de temporada i típics de la realitat de cada col·lectiu (senegalès, marroquí, camerunès...) que prepara el plat. L’objectiu és recollir el símbol de la “sopa” per promoure l’ intercanvi entre persones i grups i millorar el coneixement mutu.

 

El símbol de la sopa vol mostrar les similituds i les diferencies dels pobles.  Totes les sopes tenen elements comuns com l’aigua, el foc i l’olla, però després s’omplen de diversitat: vegetals, espècies, pa, carn... Les sopes són vairades, doncs, però semblants, com les persones. A més, es podrà assaborir una sopa amb productes de proximitat que prepararà la cooperativa Mengem Bages.

 

Les persones que vulguin participar a la degustació, podran votar la sopa que considerin més deliciosa per tal de conèixer la recepta al final de la tarda. El cost total del tiquet per tastar les cinc sopes serà de 2 euros.

 

Espectacles i concerts

 

A les 18 h començaran les actuacions amb l’espectacle  infantil de màgia i pallassos “Tona i el MacMon”. Els artistes són una parella de clowns que tenen una llarga història col·laborant amb Pallassos sense fronteres i amb més de 20 anys d’experiència portant esperança i somriures a molts indrets del món com,  Sarajevo, Mostar, Campaments sahrauís, Nicaragua, Costa d’Ivori...

 

A les 18.30 h serà el torn de la música de “Oh Mama”,  versions vitals amb un grup de joves entusiastes del Bages i a les 19 h hi haurà un petit concert de repertori íntim amb el grup Akash-Ikà.

 

Igualment, s’ha situat un punt d’informació sobre la situació de les persones refugiades per tal de canalitzar les diferents expressions de solidaritat de la ciutadania.

 

Els ciutadans podran participar en un Concurs d’idees de regals de Nadal “Immaterials. Al llarg de la tarda es recolliran les idees i s’intercanviaran  propostes sobre regals que pot fabricar un mateix i d’altres que estan elaborats respectant els drets humans, el medi ambient...

 

Al final de la tarda s’entregarà un premi a la idea més original, així com es descobrirà quina  ha estat la recepta de sopa més ben valorada.

 

La suma de les activitats convida a fer petites accions quotidianes perquè tot és important per avançar cap a un món més desitjable.

 

Objectiu de la campanya

 

La finalitat de la campanya és donar valor a tots aquells objectes i materials que es poden reutilitzar i, fins i tot, crear un espai imaginatiu per poder gaudir amb activitats i propostes “immaterials”. Amb aquests missatges es vol posar l’accent en prioritzar les relacions entre les persones més que no pas en els objectes materials i, també, a contribuir a millorar la “salut” del planeta.

 

Aquesta activitat engloba dues campanyes significatives de diferents departaments de l’Ajuntament. D’una banda, la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat s’adhereix a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus que aquest any proposa el lema: “fer més amb menys”. I de l’altra banda, els Programes d’Acollida i Cooperació inauguren la Campanya de Consum Conscient de Nadal: “Un altre Nadal, un altre consum, un altre estil de viure”.

 

En síntesi, les propostes recullen accions per regalar  temps, creativitat, bon humor; potenciar els productes locals i de petita escala i donar a conèixer el comerç just. Així, es posaran sobre la taula alternatives per sensibilitzar sobre l’excés de residus, les opcions de consum conscient, la possibilitat de conèixer la “història” dels productes: d’ on vénen, qui els fa...

 

Aquesta activitat compta amb el suport del Consell Municipal de Solidaritat i de la Diputació de Barcelona.

 

522 Kg de residus per persona

 

A Europa, la producció de residus anual per persona havia arribat a 522 Kg al 2013. Es fa essencial la reflexió sobre l’ impacte ambiental del consum i, sobretot, una conscienciació que permeti a la ciutadania escollir hàbits més respectuosos amb l’entorn i amb uns recursos que no són inesgotables.

 

Igualment, no s’ha d’oblidar que, sovint, els països que proporcionen les matèries primeres per fabricar molts dels objectes que s’usen a la vida quotidiana, pateixen pobresa i una forta vulneració dels drets humans per tal d’abaratir costos de producció i d’extracció de les matèries. 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat