Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'actriu Mercè Arànega i l'artista Perejaume demà al Tocats

Imatge de la notícia
08/10/2015

A les 12 h, la Plana de l’Om acollirà el recital “Jo, Bertolt Brecht” en què l’actriu acompanyada del music Eduard Iniesta farà una lectura de poemes de l’autor alemany. I, a la tarda, Perejaume serà al Museu Comarcal amb l’obra “La repetició i l’oblit”.


 

Aquest dissabte, 10 d’octubre a les 12 del matí, l’actriu Mercè Arànega acompanyada del music Eduard Iniesta seran a la Plana de l’Om amb la funció “Jo, Bertolt Brecht” en el festival literari Tocats de Lletra. L’actriu recitarà una selecció de versos del poeta i dramaturg alemany. En cas de pluja, l’acte es traslladarà a l’Espai Plana de l’Om.

 

A les 7 de la tarda, l’artista polifacètic Perejaume serà a la Sala Gran del Museu Comarcal amb l’obra “La repetició i l’oblit. Puntes de discurs collides al camp. Maig i desembre de 2014”. En el qual el poeta palesa la idea de l’oblit com a lloc on germina la vida, i la repetició com el desig imposible.

 

A més a més, el dilluns 12 d’octubre, Verdcel cantarà versos d’Ovidi Montllor en l’espectacle “Del Cor a les Mans” al Voilà Cafè – Teatre (c. Cos, 74).

 

El novè cicle del Tocats de Lletra, organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya amb la col·laboració de diferents entitats, s’ha batejat amb el nom de “Camaleònics” per posar de manifest la multiplicitat de veus i la variabilitat de treballs de diferents artistes que combinen la quotidianitat amb l’expressió cultural.

 

Els autors

 

Mercè Arànega: (Buenos Aires, 1957) actriu catalana que va estudiar art dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona, i posteriorment va complementar la seva formació amb cursos de pantomima, Commedia dell'Arte amb Carlo Boso i mètode Stanislavsky amb Carlos Gandolfo. Compta amb una llarga trajectòria en el món del teatre, la televisió (Estació d’Enllaç, Gran Nord, el Cor de la ciutat, etc.) i el cinema (ha participat en pelicules com: El pianista de Mario Gas (1998); El perquè de tot plegat de Ventura Pons (1994) i Pa negre d’Agustí Villaronga (2010), entre d’altres. Al llarg de la seva carrera ha guanyat varis premis com el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya, per la seva interpretació a Rosita, please (1994); Premi Margarida Xirgu, pel seu paper a L'Amant (1997); Premi Butaca a la millor actriu per Mort de dama (2009) i Premi Nacional de Teatre de la Generalitat de Catalunya per la seva interpretació de Dona Obdúlia de Montcada a Mort de dama (2010).

 

Perejaume: (Sant Pol de Mar,1957) és un artista i poeta català. De formació autodidacta pren clares influències d'autors com Joan Brossa, amb qui compartirà una obra a cavall entre la pintura i la poesia. El 2005 fou guardonat amb el Premi Nacional d'Arts Visuals concedit per la Generalitat de Catalunya i l'any 2006 fou guardonat amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques concedit pel Ministeri de Cultura d'Espanya.

 

A la dècada dels 70 inicià les seves primeres exposicions en les qual destaca la influència de les avantguardes històriques, fent del paisatge i la cultura catalana l'eix central de la seva obra. Amb clares arrels surrealistes el seu interès per la pintura ha transcendit el seu caràcter merament pictòric, esdevenint la seva obra poètica d'igual o més importància que l'anterior. Des de principis dels 80’s porta a terme una àmplia producció que inclou llibres de poesia, assaig, crítica i catàlegs. Perejaume també és considerat deixeble de Joan Miró, i ha exposat a l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró en diverses ocasions.L’any 2013, la seva obra participà d'una exposició col·lectiva a l'espai expositiu de la Fundació.

 

VerdCel: és un grup musical, multidisciplinàri, originàri d'Alcoi amb base a Barcelona que fa ús, principalment, de la cançó d'autor, el rock, el pop i el folk -però també de recursos audiovisuals, plàstics, poètics i teatrals- per expressar emocions i sentiments, i donar la seva visió de la societat actual. La banda està formada per alfOnS Om (Veu, guitarra, lletres  composició), danielOlmoBoronat (il·lustració, disseny i videoprojeccions), Ramon Vagué (Baix elèctric), Raül Lorenzo (Bateria i percussions) i Pau Romero (guitarres, mandolina i veu). Entre els ses treballs destaquen On està el lloc?, PaisViatge, i Sàmara, etnre d’altres.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat