Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

La poesia del Tocats omplirà diferents espais de Manresa en un cap de setmana farcit d'activitats

Imatge de la notícia
01/10/2015

Els autors joves de “Darrera Fornada” i el Vermut poètic tornen en aquesta edició del festival i comparteixen cartell amb l’espectacle “EsguArts”, amb David Bagès i Pep Poblet, i “Un te amb... Marc Romera i Marc Masdeu”.


 

El centre històric de Manresa acollirà aquest cap de setmana el gruix d’activitats poètiques del Tocats de Lletra. Els recitals d’autors consagrats i dels joves de la nova fornada tindran el seu espai per oferir als ciutadans diferents registres i manifestacions líriques.

 

El dissabte 3 d’octubre arrenquen les actuacions amb la funció “EsguARTS”. L’actor David Bagés acompanyat pel saxo de Pep Poblet declamarà una selecció de textos, feta per Jordi Estrada, i inspirats en manifestacions artístiques musicals, pictòriques, cinematogràfiques, etc. L’acte es durà a terme a la  Plana de l’Om a les 12 h. En cas de pluja es traslladarà a l’Espai Plana de l’Om (Plana de l’Om, 6).

 

A les 8 de la tarda tindrà lloc “Un te amb... Marc Romera i Marc Masdeu”. Ambdós autors dissertaran les seves pròpies creacions en l’ambient recollit i literari de la Llibreria Papasseit (Pl. Gispert, 2). Romera és escriptor i editor a LaBreu edicions on coodirigeix la col·lecció Alabatre i la seva poesia es caracteritza per tenir una gran varietat de registres. Masdeu és escriptor i periodista i ha publicat poesia narrativa.

 

Per acabar la jornada i després de l’èxit de l’any passat, arribarà, a les 10 del vespre, una nova edició de “Darrera Fornada” que presentarà un tast de poesia jove protagonitzat per tres artistes que compartiran espai al Forn de pa Codina (c. Urgell, 39). Enguany, els protagonistes seran Laia Carbonell, Raquel Santander i Enric Tierz i dissertaran els seus versos embolcallats dels sons vibrants de la guitarra de Quim Aguasca.

 

Diumenge, 4 d’octubre, els poetes Carles Morell i Silvie Rothkovic donaran a conèixer els seus darrers versos en el marc relaxat del Vermut Poètic que tindrà lloc a les 12.30 del matí a la plaça Serarols.

 

El novè cicle del Tocats de Lletra, organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya amb la col·laboració de diferents entitats, s’ha batejat amb el nom de “Camaleònics” per posar de manifest la multiplicitat de veus i la variabilitat de treballs de diferents artistes que combinen la quotidianitat amb l’expressió cultural.

 

Els autors. Biografies

 

David Bagés: (Reus, 1966) és actor, i té una llarga i reconeguda trajectòria professional. La seva àmplia experiència en el teatre li va reportar guanyar el premi Butaca de teatre de Cataluya al Millor Actor Protagonista por "Mein Kampf", escollit exclusivamente pels espectadores. És molt conegut per haver participat en sèries com “Nisaga de Poder” i “La Riera” i ha treballat en el cinema amb pelicules com “Escuela de Seducción” i “La noche que murió Elvis”.

 

Pep Poblet: el saxofonsita de Vic ha format part de grups com com Duble Buble, la Salseta del Poble Sec, Los Salvajes, l'Orquestra Maravella, ha treballat amb els cantants Lluís Llach, Marina Rossell, Manuel Carrasco i David Bisbal i ha col·laborat en concerts i gravacions de Sopa de Cabra, Joan Amèric, Pau Riba, Beth. A la televiso va formar part de la banda del Terrat als programes de TV3 de l'Andreu Buenafuente, i la teatre ha colaborat amb Els Joglars, amb la Nina, etc.

 

Marc Romera: és un escriptor català, professor de llengua i literatura i editor. És membre fundador i editor de Labreu edicions. Romera ha obtingut diversos premis de  literatura com el Premi Martí Dot per Disfresses (1989), el de Poesia Josep Maria López Picó, per la Mandra (1993) i, recentment rebé el premi Carles Riba de poesia per La nosa,(2013) que també ha obtingut el Premi Cavall Fort (2015).

 

Marc Masdeu: és un escriptor i periodista català. Es va fer conèixer amb el poemari El gos autodidacte (2003), premi Josep Maria López Picó-Vila de Vallirana. A l'any següent obté el Premi de Poesia Parc Taulí per Els escalfadors. En 2010 rep el premi de narrativa de la Fundació Món Rural per Les tombes buides. L'any 2013 publica la seua primera novel·la, Peus de fang, una història coral ambientada en la Guerra Civil espanyola. També ha publicat poemes a les plaquettes Papers de Versàlia i a les obres conjuntes El somni d'Adabel (Lleida, 2006) i 50 pintures i 50 escultures d'Albert Novellón. Ha traduït de l'anglès Prufock i altres observacions, de T.S. Eliot.

 

Laia Carbonell: autora jove que ha anat escrivint poesia des de sempre però que s’ha donat a conèixer aquest any 2015 per haver guanyat el Premi de Poesia Amadeu Oller per poetes menors de 30 anys, per la seva obra Finlàndia.

 

Carles Morell: és un poeta català, conegut per ser el guanyador de la 50 a edició del Premi de Poesia Amadeu Oller, l’any 2014, amb l'obra Els vapors que maten. Morell és graduat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Silvie Rothkovic: És l’heterònim rus i de filiació pictòrica d’una Sílvia que prové de la pedagogia, la interpretació i l’educació musical i la història de l’art.
Ha publicat els llibres de poesia: Helicòpter (LaBreu Edicions, 2007) i Altres Arbres (Tria Llibres, 2011), i complementa la seva poètica a www.silvierothkovic.com/blog/.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat