Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de març de 2023

Imatge de la notícia
17/03/2023

Durant la sessió plenària, es va aprovar de manera provisional l’ordenança que ha de regular els preus de la zona blava, un cop es materialitzi la gestió directa per par de l’Ajuntament de Manresa, aquest mes de maig. També es va aprovar una proposició per impulsar un Pla de Foment del Català i es va informar de la liquidació del Pressupost de l’exercici 2022. El punt que havia de permetre el debat sobre el Pla de Mobilitat, es va retirar a darrera hora de l’ordre del dia.

 

El Ple ordinari d’aquest mes de març, celebrat aquest dijous dia 16, es va iniciar amb un minut de silenci en record dels tres miners morts a Súria el passat 9 de març.

 

Tot seguit, es va passar a l’apartat d’informació de les resolucions d’alcaldia, que va tenir com a punt destacat la liquidació del Pressupost de l’exercici 2022. Tal com ja es va publicar a finals de febrer, el consistori manresà ha tancat l’any amb un superàvit real de 5.736.771,13 euros, la xifra més alta de la història, molt per sobre dels 982.000 euros de l’any anterior (vegeu més informació en aquest enllaç).

 

Ja dins l’apartat de dictàmens, el primer punt que es va debatre va ser el referent a renovació del conveni per a la cessió d’ús de la Casa Lluvià a favor de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. El punt va comptar amb la intervenció de la presidenta de l’ens, Claudina Relat Goberna, i va rebre el vot favorable de tots els grups municipals.

 

També per unanimitat es va aprovar el següent punt, per canviar la data del ple d’abril. Per calendari, la propera sessió plenària tocaria el 20 d’abril. Però de mantenir-se aquesta data, les comissions informatives prèvies s’escaurien durant la Setmana Santa. Per aquest motiu, es va aprovar celebrar la pròxima sessió el dijous 27 d’abril.

 

Dins l’apartat de temes relacionats amb Hisenda, es va aprovar de manera provisional —amb els vots de tots els grups excepte del PSC, que es va abstenir— l’ordenança que ha de regular els preus de la zona blava, un cop es materialitzi la remunicipalització, aquest mes de maig. Tal com ja es va exposar a principis de febrer, els preus patiran una rebaixa global  del 25% (vegeu més informació en aquest enllaç).

 

Tot seguit, es va debatre el Pla Director de Participació Ciutadana de Manresa, que va rebre el suport de l’equip de govern d’ERC i Junts per Manresa i també de C’s i del regidor no adscrit Miguel Cerezo Ballesteros, mentre que el PSC es va abstenir i Fem va emetre un vot negatiu.

 

Dins l’àrea de Recursos Humans, es va aprovar la modificació de l’organigrama funcional (hi van votar a favor ERC, JxM i Fem i la resta de grups es van abstenir) i la modificació de diversos llocs de treball de personal funcionari i laboral de l’Ajuntament (amb els vots a favor del govern local i l’abstenció de l’oposició). També les retribucions del personal al servei de l’Ajuntament (per unanimitat) i l’actualització del règim econòmic dels càrrecs electes municipals (en aquest cas l’oposició es va abstenir).

 

Pel que fa a l’àrea de Territori, el primer punt que es va tractar va ser una modificació puntual del POUM relacionat amb els habitatges, que es va aprovar per unanimitat. En el següent punt s’havia de debatre el nou Pla de Mobilitat, però l’alcalde de la ciutat va indicar que es retirava de l’ordre del dia amb la voluntat de trobar el major consens possible entre els grups municipals per tirar-lo endavant.

 

Sí que es va aprovar amb el màxim consens, és a dir, per unanimitat, les bases per a l’atorgament de subvencions a les comunitats de persones propietàries ubicades en els Entorns Residencials de Rehabilitació Programada i també la pròrroga perquè la Colla Castellera Tirallongues pugui continuar fent servir el local ubicat a l’antiga església de Casa Caritat.

 

Els darrers temes que es van tractar en l’apartat de dictàmens van ser els esportius. Per una banda, es va aprovar amb els vots del govern i l’abstenció de l’oposició els resultats i la liquidació de beneficis de la concessió del Complex Nord Les Bases, relatius als exercicis 2019, 2020 i 2021. I, de l’altra, amb els vots de tots els grups excepte de Fem, que va votar en contra, es va aprovar la presentació de la candidatura de Manresa com a Ciutat Europea de l’Esport 2024.

 

Finalment, en el darrer tram del Ple, es va debatre la proposició presentada per Fem, ERC, JxM i el PSC, que substituïa la inicial presentada per Fem, per tal d’impulsar un Pla de Foment del Català. Es va aprovar amb els vots dels grups proposants.

 

(*) Peu de foto: Un moment de la sessió plenària d'aquest mes de març

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat