Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018

Manresa va ser l'any 2018 Capital de la Cultura Catalana i, amb aquest motiu, va preparat un ampli programa d'activitats culturals riques i diverses que es va anar desenvolupant al llarg de tot l'any, al qual se n'hi van anar afegint de noves a mida que avançava l'any. 

La iniciativa Capital Cultural Catalana és promoguda des del 2004 per l'Organització Capital de la Cultura Catalana per tal de "contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i de la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior".

La iniciativa s‘inspira en la Capital Europea de la Cultura, un títol que des del 1985 confereix la comissió i el parlament europeu a una o dues ciutats europees, que durant un any tenen la possibilitat de mostrar el seu desenvolupament i vida culturals.

Manresa compta amb un capital cultural i patrimonial gens menyspreable, reforçat pel seu caràcter de capitalitat en l'àmbit territorial de la Catalunya Central, que li ha permès afrontar amb garanties el repte de ser Capital Cultural. 

En aquest sentit, la Capitalitat Cultural ha de servir per amplificar l'impuls i l'impacte de Manresa 2022 i altres projectes culturals de la ciutat. Ha de ser, en definitiva, un gran al·licient i catalitzador de la ciutat en termes culturals, turístics i de desenvolupament.

Ciutats que han estat Capital de la Cultura Catalana:
  • Adreça: Edifici Casino, Passeig de Pere III, 27 Bx
  • Telèfon: 938 753 410

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat