Malbaratament alimentari
Els aliments constitueixen un recurs valuós que cal gestionar i consumir amb la màxima cura i responsabilitat, però les societats desenvolupades n'han convertit una bona part en residu, ocasionant la pèrdua de milers de tones d’aliments cada any.
![]()
Del total de les disponibilitats alimentàries sòlides que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços al detall de Catalunya, es malbarata l'equivalent a nodrir més de 500.000 persones durant un any.
Les llars representen el sector on major proporció de malbaratament alimentari es produeix (58%).
Les emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH) procedents de les diferents fases del cicle de vida dels productes alimentaris malbaratats equival a les emissions d’uns 20.300 automòbils al llarg de tota la vida útil.![]()
- Comprar productes locals i de temporada. Degut a la proximitat, tenen menor probabilitat de fer-se malbé, i a més, són de major qualitat. També tenen un menor impacte ambiental associat al transport, que es redueix.
- Planificar els menús i les quantitats d’aliments necessàries per setmana, així evitar un consum excessiu o innecessari d’aliments.
- Guardar i aprofitar adequadament el menjar sobrer (aliments en pots i carmanyoles tancades, etc.), per perllongar la vida útil dels aliments.
- Separar millor les restes orgàniques perquè puguin ser tractades adequadament.
Per més informació, podeu consultar el següent apartat aquí:











