Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018

La ciutat de Manresa, a petició de l'Ajuntament, va ser designada Capital de la Cultura Catalana per a l'any 2018.

La iniciativa Capital Cultural Catalana és promoguda des del 2004 per l'Organització Capital de la Cultura Catalana per tal de "contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i de la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior".

La iniciativa s‘inspira en la Capital Europea de la Cultura, un títol que des del 1985 confereix la comissió i el parlament europeu a una o dues ciutats europees, que durant un any tenen la possibilitat de mostrar el seu desenvolupament i vida culturals.

Ciutats que han estat Capital de la Cultura Catalana:

Manresa compta amb un capital cultural i patrimonial gens menyspreable, que reforça el seu caràcter de capitalitat en l'àmbit territorial de la Catalunya Central i que li permet afrontar amb garanties un repte com el de la Capital Cultural. 

En aquest sentit, la Capitalitat Cultural ha de servir per amplificar l'impuls i l'impacte de Manresa 2022 i altres projectes culturals de la ciutat. Ha de ser, en definitiva, un gran al·licient i catalitzador de la ciutat en termes culturals, turístics i de desenvolupament.

.............................................................................................................................................................

  • Adreça: Edifici Casino, Passeig de Pere III, 27 Bx
  • Telèfon: 938 753 410
  • Correu electrònic: manresa2018@ajmanresa.cat

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat