Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Urbanisme

L’urbanisme és la funció pública que abasta l'ordenació, la transformació, la conservació i el control de l’ús del sòl, la seva urbanització i edificació, i la regulació de l’ús, conservació i rehabilitació de les obres, els edificis i les instal·lacions. Es desplega mitjançant el planejament urbanístic que està constituït per aquell conjunt d’instruments tècnics i normatius que es redacten per ordenar l’ús del sòl i regular les condicions per transformar-lo i/o conservar-lo. 

L’instrument d’ordenació urbanística integral del territori és el pla d’ordenació urbanística, al qual li correspon, entre d’altres, classificar el sòl, definir el model d’implantació urbana i concretar les determinacions per al desenvolupament urbanístic. El Pla d’ordenació vigent a la ciutat es correspon al Pla general de Manresa, aprovat definitivament el 23 de maig del 1997. Durant els seus anys de vigència, aquest instrument ha estat objecte d’un seguit de modificacions i també s’ha desplegat amb el planejament derivat, configurat per plans parcials, plans especials i plans de millora urbana. El conjunt d’aquests documents urbanístics és l’objecte de l’apartat de planejament urbanístic

En aquests moments, és en procés de redacció el Pla d’ordenació urbana municipal de la ciutat que, un cop aprovat definitivament, ha de substituir el Pla general del 1997. El conjunt de documents i actuacions en relació a aquest instrument de planejament és el que configura l’apartat de Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)

Finalment, en l’apartat de convenis urbanístics s’inclouen  aquells documents signats entre l’ajuntament i una persona física o jurídica, pública o privada, per al desenvolupament d’una actuació urbanística determinada.

  • Adreça: plaça Major, 5, 2on
  • Telèfon: 93.878.23.37
  • Horari:
    dilluns a divendres de 9:00 a 14:00

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat