-
Inici -
Serveis - Atenció a la ciutadania
- Acollida i Nova Ciutadania
- Barris i Acció Comunitària
- Comerç, fires i mercats
- Cooperació i Solidaritat
- Cultura
- Comunicació
- Empresa i emprenedoria
- Ensenyament
- Esports
- Feminismes
- Gestió documental i arxiu
- Gestió tributària i recaptació
- Habitatge
- Infància
- Joventut
- LGTBI
- Llengua
- Medi Ambient
- Mobilitat
- Participació ciutadana
- Residus i Neteja
- Persones grans
- Policia local, protecció civil i emergències
- Població
- Projectes urbans
- Sanitat
- Serveis funeraris
- Serveis Socials
- Tresoreria - pagaments
- Treball i ocupació
- Coneixement
- Urbanisme
- Via pública
- Adreces i telèfons municipals
-
Sanitat - Actes del Consell Municipal de Drogodependències i altres Addiccions
- Actes del Consell Municipal de Salut
- Alimentació saludable
- Altres animals / plagues
- Animals de companyia
- Educació sanitària
- Enquesta de percepció de salut
- Farmàcies d'urgència
- Manresa càrdioprotegida
- Pla municipal de salut
- Prevenció d'addiccions
- Segell de Qualitat Sanitària
- Seguretat i higiene alimentària
- Subvencions de Salut Pública
- Tatuatge, pírcing i micropigmentació
-
Alimentació saludable
Alimentació saludable
L’alimentació es defineix com un procés mitjançant el qual prenem uns productes que una vegada consumits ens aporten uns materials assimilables que tenen una funció nutritiva en el nostre organisme. La nutrició és el conjunt de processos que fan els aliments després que els hem ingerit, absorbit i transformat, n’utilitzem les substàncies que es troben en els aliments, i són necessàries pel nostre cos.
Alimentar-se bé es una de les maneres més fiables per protegir i millorar la salut. La nutrició te un paper molt important en la nostra vida, tot i que sovint no en som conscients. Diàriament i varies vegades, seleccionem i consumim aliments que poden condicionar el nostre estat de salut.
D’una mala alimentació en poden derivar problemes importants per la salut, com l’obesitat i malalties que a la llarga afecta en un deteriorament del funcionament del nostre cos. D’aquí la necessitat d’incidir en la informació i l’educació d’hàbits de vida saludables a l’hora d’alimentar-nos.
Objectius generals:
Millorar o canviar els hàbits alimentaris de la població, fent especial incidència a la població escolar, a través d’accions educatives. Informar i assessorar sobre alimentació equilibrada i saludable a les entitats o col.lectius que tinguin serveis de menjador, prioritàriament a escoles i serveis adreçats a la tercera edat