Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament inicia la urbanització del tram central del Passeig del Riu, entre la plaça Mil·lenari i el pont de Sant Francesc

Imatge de la notícia
22/02/2022

Un cop finalitzats els treballs d’enderroc de la Carpa del Riu arrenca una actuació –amb un pressupost de 365.000 euros– adreçada a millorar els recorreguts de vianants, que inclou l’ampliació de voreres, la reordenació d’estacionament de vehicles i la plantació d’arbrat.

 

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquest dimarts, 22 de febrer, la urbanització del tram central del Passeig del Riu, entre la plaça Mil·lenari i el pont de Sant Francesc, uns treballs que tenen un pressupost de 364.996,23 euros i una durada aproximada de dos mesos. L’actuació afecta una superfície de 3.153,65 m2 i està adreçada a millorar la connectivitat en aquest entorn i impulsar la millora del Parc del Cardener, tant pel que fa als usos de lleure urbà com en la connectivitat biològica del corredor fluvial, objectius recollits en el pacte de govern i al Pla d’Actuació Municipal (PAM).

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha visitat aquest migdia les obres, acompanyat del regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Josep Gili Prat, i del regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada. Durant la visita, l’alcalde Aloy ha recalcat que l’actuació “s’emmarca en el compromís de govern de millorar i de treure un potencial molt més gran del Parc del Cardener, un espai que havíem de recuperar per al gaudi de la ciutadania”. El regidor Pol Huguet ha afegit que “volem que aquest espai sigui molt més agradable: que des de dins de la ciutat es pugui arribar de forma agradable cap a un lloc que ho és molt, el riu”. Al seu torn, el regidor Gili s’ha referit a la nova ordenació viària d’aquest tram del Passeig: “Fem una reordenació lògica, amb una millora de l’espai de recorregut de tots els vianants”.

Després de la finalització dels treballs d’enderroc i de l’endreça de l’espai que ocupava l’antiga discoteca de la Carpa del Riu, el consistori engegarà els treballs que permetran reconstruir els recorreguts de vianants malmesos per l’aparcament irregular de vehicles en la part més propera a la plaça Mil·lenari, que també eren insuficients per l’escassa amplada de la vorera en la zona del pont de Sant Francesc.

La proposta té l’objectiu de definir uns recorreguts de vianants amples i còmodes. Amb aquesta voluntat, es preveu l’enderroc de la vorera actual i la creació d’una nova vorera que tindrà 3,20 metres; i la definició dels estacionaments en bateria per a 40 vehicles. Un cop finalitzats els treballs, la vorera i els estacionaments tindran un ordre lògic, ja que en aquests moments els vehicles havien de travessar la vorera per poder-hi estacionar. També es millorarà el recorregut de vianants –actualment  de sauló– amb un paviment granulat.

El projecte inclou la plantació de dues fileres d’arbrat. La més propera a la calçada es disposarà alineada amb l’aparcament en bateria. L’altra filera suposarà la recuperació d’una alineació d’arbres que va resultar malmesa per una fuita del col·lector de salmorres. La plantació d’arbres es complementarà amb la instal·lació d’una xarxa de reg.

Els treballs també preveuen una modificació de la ubicació dels dos semàfors existents, de manera que s’ajustin millor a la nova ordenació de la vorera.
 

Millora del Parc del Cardener

L’enderroc de la Carpa del Riu, iniciat el passat abril,  ha permès obrir la zona als vianants i millorar la connectivitat del tram central del Parc del Cardener, deixant un espai net i sense obstacles que ofereix noves perspectives visuals de la Seu des del riu, i que permet també contemplar bé l’aigua. La zona ja està sent molt utilitzada per ciutadania que hi passeja i per alumnat de les escoles veïnes, que van a fer-hi activitats o estones de descans. La superfície d’aquesta àrea s’ha condicionat amb material granular, per tal de marcar el nou itinerari per a vianants, i s’ha refet un bon tram de la tanca.

L’actuació de la Carpa del Riu (2021) i la que s’engegarà ara per urbanitzar el tram central del Passeig del Riu (2022) formen part d’un mateix projecte que s’espera poder finalitzar el 2023 amb nous itineraris i la plantada d’arbrat a l’interior de l’esplanada. El projecte contribueix a la millora global del Parc del Cardener, un dels connectors ecològics més significatius de l'Anella Verda. En els darrers anys ja s'hi han fet diverses actuacions, destinades a conservar i millorar l'estat ecològic i la biodiversitat. S'hi han ordenat els usos, s'hi ha recuperat part de la vegetació de ribera, se n'ha millorat la gestió de la jardineria i s'hi ha millorat la mobilitat, tot intentant garantir l'equilibri entre el gaudi ciutadà i la preservació de la natura.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat