Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Els carrers Escodines i Sant Bartomeu funcionaran com a illa de vianants amb control d'accés per càmera després de finalitzar els treballs de renovació del paviment

Imatge de la notícia
29/03/2021

Només podran circular per aquests carrers les persones residents, titulars d’activitats i propietàries de guals de la plaça Sant Ignasi (del núm. 1 al núm. 18); carrers Escodines, Sant Bartomeu, Montserrat; Sant Antoni, Aiguader; plaça del Salt; i passatges Juvells i Escodines, així com per fer les operacions de càrrega i descàrrega en l’horari autoritzat, vehicles de mobilitat reduïda, d’emergències, serveis públics i trasllat de malalts.

 

L’Ajuntament de Manresa ha finalitzat els treballs de millora del paviment dels carrers Escodines  i Sant Bartomeu, una actuació que es va iniciar el gener passat i ha permès la renovació d’aquests dos vials, des de la plaça Sant Ignasi fins al carrer Nou de Santa Clara. Els treballs, inclosos en del Pla de Millora de l’Espai Públic 2020, han afectat una superfície total de 1.331 m2  i han tingut un pressupost de 135.613,96.

Un cop enllestits els treballs d’urbanització, i amb la voluntat de millorar la mobilitat, la seguretat viària, ordenar i reduir el trànsit de vehicles, i donar resposta a les peticions de l’Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines, aquests carrers passaran a funcionar com a illa de vianants amb control d’accés per càmera, que s’ha instal·lat a la plaça Sant Ignasi, amb el mateix sistema que ja s’utilitza al carrer Sobrerroca, a la plaça Gispert i al carrer Alfons XII. De moment i durant els dos primers mesos, el control d’accés no estarà actiu ni comportarà sancions, per tal de donar temps als interessats a poder formalitzar l’autorització per circular per les illes de vianants.

Aquest dimarts al matí s’han presentat les novetats en una roda de premsa en la qual hi ha assistit l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López Martí, el regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Josep Gili Prat, i la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines, Carme Carrió Salabarnada.

L’alcalde ha recordat que tant l’obra com el nou dibuix de la mobilitat es va consensuar amb el veïnat i ha remarcat que el fet de treure el trànsit de pas de vehicles permetrà que els veïns recuperin el carrer, un fet que també ha subratllat la presidenta de l’entitat veïnal Carme Carrió: “Estem contents i contentes, perquè retornem la ciutat a les persones”. L’alcalde també ha posat èmfasi en el fet que les millores al barri continuen, amb projectes com el nou Museu del Barroc —que donarà una nova imatge i noves possibilitats a la plaça Sant Ignasi— o la nova oficina d’atenció ciutadana que la Generalitat obrirà a l’antiga fàbrica del Salt, “millores que se sumen a d’altres que ja s’han executat, com l’enderroc de dos edificis del carrer Sant Bartomeu, que ha permès obrir el passatge Aiguader”.

Al seu torn, el regidor Josep Gili Prat ha destacat que l’actuació era “una reivindicació veïnal” i ha explicat que la bona entesa que hi ha hagut amb el veïnat ha permès “pactar les fases de les obres per tal que tinguessin el menor impacte possible per als veïns i veïnes”. Ha tancat les intervencions el regidor David Aaron López Martí, que ha exposat que el pas del carrer cap a illa de vianants permetrà rebaixar la xifra de cotxes diaris que hi passen de 2.000 a 200, un fet que “pacificarà la zona i millorarà la qualitat de vida de les persones que hi viuen”.

 

Només vehicles autoritzats

Amb el pas cap a illa de vianants, només podran circular per aquests carrers les persones residents, titulars d’activitats i propietàries de guals de la plaça Sant Ignasi (del núm. 1 al núm. 18), carrers Escodines, Sant Bartomeu, Montserrat, Sant Antoni, Aiguader, plaça del Salt, i els passatges Juvells i Escodines. També s’hi podran fer operacions de càrrega i descàrrega en l’horari autoritzat i hi tindran el pas obert els vehicles de mobilitat reduïda, els d’emergències, els de serveis públics i els de trasllat de malalts. Igualment, cal tenir en compte que les persones gaudeixen de prioritat de pas en relació als vehicles, de tal manera que la velocitat s’ha d’adaptar a la del vianant.

La sol·licitud d’autoritzacions s’ha de formalitzar presencialment o de forma telemàtica (ja sigui l’interessat o bé un representant o autoritzat d’aquest) a qualsevol dels registres de l’Ajuntament de Manresa, preferiblement a l’OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà, pl. Major, 1) o a les Oficines de Seguretat Ciutadana (c. Bruc, 33-35). Caldrà demanar cita prèvia per efectuar el tràmit de forma presencial.

 

L’Ajuntament facilitarà vals d’una hora d’aparcament gratuïts del pàrquing del Centre Històric als comerços de l’interior de l’illa de vianants, per tal que els puguin repartir entre els seus clients.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat