Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament reprèn el servei de la zona blava aquest dilluns i posa en circulació 2.000 vals d'aparcament i viatges de bus gratuïts

08/05/2020

L’increment progressiu de la mobilitat i l’inici de la reactivació de l’activitat econòmica fa necessari que hi tornin a haver espais disponibles per a l’aparcament en rotació al centre de la ciutatS’ha establert amb l’empresa un protocol de neteja i desinfecció especial als parquímetres per tal que estiguin en correctes condicions sanitàries.

 

L’Ajuntament de Manresa torna a posar en servei la zona blava, taronja i verda de la ciutat a partir d’aquest dilluns 11 de maig. A la vegada, es posen en circulació 2.000 vals d’aparcament gratuït per valor d’un euro (vàlids per més de mitja hora, en funció de la tarifa) que es distribuiran entre els clients i clientes dels comerços de les associacions de comerciants. La UBIC s’encarregarà de fer-ne el repartiment. 


La zona blava va aturar el seu servei el passat 16 de març, amb l’inici de l’estat d’alarma, amb l’objectiu d’evitar desplaçaments. Ara, l’increment progressiu de la mobilitat i l’inici de la reactivació de l’activitat econòmica —amb establiments que ja poden obrir seguint mesures de seguretat— fa necessari que hi torni a haver espais disponibles per a l’aparcament en rotació al centre de la ciutat.


Per tal que els parquímetres estiguin en correctes condicions d’higiene, s’ha establert amb l’empresa concessionària un protocol de neteja i desinfecció especial, si bé es recomana utilitzar l’aplicació mòbil (app) del servei. Si s’ha d’utilitzar el parquímetre, es recomana l’ús de guants. Pel que fa als vals d’aparcament gratuït, incorporen un codi QR amb el qual es pot pagar al parquímetre fent-ne un escaneig. El valor del val es podrà complementar si és necessari amb monedes o targeta.


Per tal d’informar els ciutadans de la represa del servei, es farà una campanya de distribució d’avisos als vehicles estacionats. També es trauran els cartells dels parquímetres que informaven que el servei estava suspès i se n’informarà a l’aplicació mòbil (app). Per a més informació us podeu adreçar als vigilants del servei, al telèfon d’informació 24 hores (que trobareu al parquímetre) o bé al 010.

 

Promoció del transport públic

L’Ajuntament de Manresa augmenta la promoció del transport públic urbà amb el repartiment de 2.000 targetes de dos viatges gratuïts (T2). L’objectiu és facilitar els desplaçaments dels barris al centre de la ciutat, sigui per motius de treball o per fer compres. Les targetes es distribuiran entre els clients i clientes dels comerços de les associacions de comerciants. La UBIC s’encarregarà de fer-ne el repartiment. 


L’Ajuntament recorda que per viatjar en transport públic és obligatori l’ús de mascareta —se n’estan repartint 10.000 entre els usuaris— i que s’han d’utilitzar targetes multiviatge (T-10, T-Mes o integrades), ja que no es pot pagar al conductor el bitllet senzill. L’ocupació dels busos no pot sobrepassar el 50% (a l’interior dels vehicles s’indiquen els seients accessibles). La flota de vehicles es neteja i es desinfecta amb ozó cada dia. També es fan desinfeccions dels elements de les més de 100 parades del servei que té la ciutat.

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat