Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa llança una campanya amb múltiples accions de solidaritat i suport a les persones grans i els infants durant el confinament

Imatge de la notícia
28/04/2020

Amb el lema “Portes tancades; finestres i cors oberts”, la regidoria d’Infància, Joventut i Persones grans impulsa un paquet d’accions amb l’objectiu d’enfortir vincles i combatre la solitud del col·lectiu de persones grans que està patint un alt nivell d’afectació per la pandèmia del Covid-19, i també per felicitar els infants que celebren l’aniversari durant el confinament. Entre les accions es proposa suport telefònic a gent gran, felicitar aniversaris amb cançons per telèfon, club de lectura telefònic o l’enviament d’un vídeo de felicitació als infants, entre altres.

 

 

Coincidint amb el Dia Europeu de Solidaritat Entre Generacions, que se celebra el 29 d’abril, la Regidoria d'Infància, Joventut i Persones grans de l’Ajuntament de Manresa inicia avui una campanya per establir noves relacions i enfortir vincles intergeneracionals.

 

Davant les notícies de l’alt nivell d’afectació que la pandèmia del Convid-19 està tenint especialment sobre el col·lectiu de les persones més grans, l’Ajuntament de Manresa posa en marxa una iniciativa que té l’objectiu de mostrar a la gent gran i també als infants la seva estimació i solidaritat. La campanya té com a lema Portes tancades; finestres i cors oberts i està il·lustrada amb dibuixos de Marta Bitriu.

 

La campanya proposa un paquet d’accions adreçades a intentar enfortir el nostre sentiment de comunitat:

 

  1. Missatges de suport virtual a les residències. En aquesta acció es proposa a la ciutadania que enviïn  missatges de suport a persones ingressades en els centres residencials de la ciutat. Poden ser dibuixos, poemes, cartes o vídeos. Adreceu-los amb el nom de l’autor al correu vidaalsanys@ajmanresa.cat, des d’on es derivarà a l’equip d’animació de les residències que sabran gestionar el material rebut i fer-ne un bon ús.

 

  1. Suport telefònic als domicilis de persones soles. Es demana que feu trucades regulars a les persones grans del vostre entorn, especialment aquelles que viuen soles. Demaneu a la vostra família o als vostres veïns si us poden facilitar contactes de telèfon, segur que en trobareu que reuneixen aquest perfil. Aquests dies s’han trencat moltes rutines i les trucades poden servir per recuperar algunes referències a les persones que estan soles. Feu-vos un calendari i establiu una regularitat en les trucades. L'altra persona us ho agrairà! Creeu un ambient de confiança: parleu sobre les preocupacions d’aquests dies, les activitats realitzades, el menjar que es  prepara i com se sent.

 

  1. Trucar. Llegir. Escoltar. Gaudir. La Regidoria d'Infància, Joventut i Persones Grans conjuntament amb les Biblioteques de Manresa ofereixen un club de lectura telefònic. Es tracta d’una acció per  acompanyar a  persones grans  durant el seu confinament. Qui ho sol·liciti, rebrà una trucada de fins a dues sessions setmanals de 30 minuts de durada, amb la finalitat de rebre una lectura en veu alta per telèfon. Les persones interessades poden enviar un correu, proporcionant les dades de contacte a vidaalsanys@ajmanresa.cat o trucar al 010. Les peticions es derivaran a la biblioteca des d’on coordinaran les lectures. Aquests dies s’aprecien els beneficis de sentir llegir en veu alta, ajuden a sentir-nos acompanyats, gaudir de textos que potser no hi  podem accedir d’ altra manera i entretenir-nos amb una activitat diferent.

 

 

  1. Vida als anys. Acció per felicitar l’aniversari a persones grans confinades amb el suport del Taller Cançons de tots els temps. Ens cuidarem de  trucar a les persones que fan anys aquests dies, per felicitar-los i cantar-los una cançó a triar d'una llista de divuit entre les quals s'hi poden trobar Clavelitos, Rosó o Muntanyes del Canigó, entre d’altres. Fem-nos companyia regalant una cançó! Es pot sol·licitar la trucada per part de familiars o interessats, proporcionant les dades personals al a l’adreça vidaalsanys@ajmanresa.cat,  o  trucant al 010, des d’on es cursaran les peticions amb 48 hores d’antelació.

 

  1. Per molts anys. Acció per felicitar als  infants que han fet o faran anys durant el confinament. Des de la Regidoria es felicitarà als infants enviant un diploma  i un vídeo amb una cançó d’aniversari composta especialment per l’ocasió. Cal enviar  un correu electrònic a l’adreça permoltsanys@ajmanresa.cat, proporcionant les dades de contacte.

 

 

Des de la regidoria de Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa es considera que aquestes accions de suport poden contribuir a proporcionar extraordinàries vivències que recordarem per sempre. Les emocions que s’estan  vivint aquests dies, ens ajudaran a créixer com a persones i a construir un món millor, més humà i més solidari.

 

 

IMATGES DE LA CAMPANYA

 

Aquests són els missatges de la campanya, acompanyats de les il·lustracions de Marta Bitriu.

 

Junts ens en sortirem !

 

Truquem-nos, llegim-nos, cantem-nos, dibuixem-nos...tot s'hi val contra el virus! Suma-t'hi !

 

Junts vencerem!

 

Missatges, dibuixos, cartes, vídeos...tota idea és bona per fer companyia a persones que viuen en residències! Suma-t'hi !

 

 

Escoltarem, aprendrem i vencerem!

 

Vols viure una aventura des del sofà? T'agradaria posar-te  a la pell d'en Sherlock Holmes? Per què no aprofites per regalar un viatge literari a algun amic o amiga? Quan un llibre entra a casa la solitud surt per la finestra. Suma-t'hi !

 

Vida als anys!

 

Tots tenim cançons que ens han acompanyat i ens acompanyen en moments especials. Fem-nos companyia regalant una cançó ! Salut i cançons! Suma-t'hi!

 

Per molts anys!

El dia de l'aniversari és un moment molt especial. Ens fem grans i estem contents!  Cap infant sense cançó d'aniversari ! Suma-t'hi !

 

Junts contra el virus!

 

Busca contactes de persones del teu entorn; segur que en trobaràs  que viuen soles.  Truca-les i  parleu: passareu una bona estona! Suma-t'hi !

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat