Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El govern municipal es compromet davant del Ple a fer un estudi sobre la possibilitat d'assumir la gestió directa de concessions municipals

Imatge de la notícia
20/11/2019

D'aquesta forma, es dona compliment al compromís, expressat per l'alcalde en el passat Ple de setembre, de fer un estudi de les concessions municipals amb la voluntat de determinar la viabilitat que puguin ser gestionades directament per l’Ajuntament.

 

 

El Ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat avui per unanimitat la proposició dels grups que integren el govern municipal, ERC i JxM, per fer un estudi sobre la totalitat dels serveis municipals i la possibilitat d’assumir la gestió directa de serveis municipals externalitzats.

 

D'aquesta forma, es dona compliment al compromís, expressat per l'alcalde en el passat Ple de setembre, de fer un estudi de les concessions municipals amb la voluntat de determinar la viabilitat que puguin ser gestionades directament per l’Ajuntament. En aplicació d'aquesta proposició aprovada unànimement per tots els grups, el govern municipal es compromet a:

 

- Redactar un informe dels principals serveis que presta actualment l’Ajuntament que reculli el seu model de gestió.

 

- Elaborar, en un termini de sis mesos, un estudi dels serveis municipals externalitzats que inclogui un calendari amb els terminis de les concessions en vigor i les principals característiques de cadascuna, així com una planificació per a la redacció dels estudis específics sobre la viabilitat de la gestió directa de cada un dels serveis objecte d’aquestes concessions.

 

- Crear una comissió formada per representants dels grups municipals i tècnics municipals per fer un seguiment d’aquests estudis.

 

Control intern

 

Durant el Ple, també s'ha donat compte de l’informe d’Intervenció del resum anual del control intern de l’exercici 2018, que inclou un resum anual dels principals resultats obtinguts en les actuacions inherents a la funció interventora i el control financer de l’Ajuntament de Manresa i dels seus ens dependents en aquest període.

 

El contingut de l'informe ha suscitat un ampli debat entre els grups municipals i, entre d'altres consideracions, el govern municipal ha acceptat -a petició del PSC-CP- tornar a ciutadans els recàrrecs cobrats indegudament durant un període de temps, encara que l'Ajuntament ja va corregir aquest procediment un cop detectada l’anomalia.

 

Capital del bàsquet i obres al Museu

 

El posicionament del Ple també ha estat unànime per acordar que l'Ajuntament de Manresa presenti formalment a la Federació Catalana de Basquetbol la candidatura de la ciutat de Manresa per obtenir la designació de Capital del Bàsquet Femení 2021, per tal d’organitzar diferents esdeveniments esportius vinculats al món de l’esport femení i, més concretament, al bàsquet, al llarg de tot l’any amb la col·laboració del Clubs de Bàsquet Femení de la ciutat i de la Delegació de les Comarques Centrals de la Federació Catalana de Basquetbol.

 

Igualment, el Ple ha aprovat per 20 vots afirmatiusd'ERC, JxM i PSC-CP; i 5 abstencions, de FEM i Cs,  l’autorització de la modalitat de despesa plurianual per afrontar el conjunt de fases d’obres previstes a l’Antic Col·legi de Sant Ignasi. Segons l'acord, el nou import que caldria consignar a la partida és de 1.773.180 euros. Aquest import es proposa que es desglossi en dues anualitats: 602.004 euros al 2019 i 1.171.176 euros al 2020.

 

Per últim, no ha prosperat la proposició presentada per Fem Manresa per canviar el nom de plaça Espanya pel de plaça de la República perquè només els tres representants d'aquest grup municipal hi han votat a favor. ERC, JxM, PSC-CP i Cs hi han votat en contra.

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Ajuts per a la millora del Patrimoni Arquitectònic
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat